<p>Ton, Gabi, Thea en Koen van Eijk, burgemeester Van Bijsterveldt en Commissaris van de Koning Jaap Smit (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Ton, Gabi, Thea en Koen van Eijk, burgemeester Van Bijsterveldt en Commissaris van de Koning Jaap Smit (Foto: Koos Bommelé)

Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn. ontvangt predicaat hofleverancier

DELFT - Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn. bestaat honderd jaar en heeft het predicaat hofleverancier ontvangen. Het predicaat met oorkonde en wapenschild is op 1 oktober namens de koning uitgereikt door Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. 

Het Delftse schildersbedrijf is in 1921 in de Kerkstraat opgericht door Jan van Eijk. Al vrij snel komen zijn zoons in de zaak - de ‘gebroeders van Eijk’ - door het overlijden van vader. Later komt de firma in handen van de kleinzoon: Peter van Eijk. Ton van Eijk - ondanks dezelfde achternaam geen directe familie - werkt vanaf 1971 voor Peter. In 1985 wordt werknemer Ton mede-vennoot en in 1989 neemt hij het bedrijf volledig over. Tien jaar later betreedt ook zijn zoon Koen van Eijk op 21-jarige leeftijd het schildersbedrijf. “Als kleuter riep ik al dat ik schilder wilde worden”, vertelt hij. “Als twaalfjarige liep ik al mee in werkplaats om verf bij elkaar te gieten, schrappers te slijpen en ladders schoon te maken.” Vader en zoon werken jarenlang samen, tot Ton in 2015 stopt. Koen runt het bedrijf sindsdien zelfstandig. Na op diverse locaties gevestigd te zijn, heeft Koen nu een bedrijf aan huis. Hoewel de werkzaamheden van schilderwerk, hout- en marmerimitaties in hoofdlijnen hetzelfde zijn gebleven, is er door de jaren heen veel veranderd in het klantcontact. “Dit is persoonlijker geworden. Waar we vroeger mensen in dienst hadden, doe ik alles nu alleen. Dat ik zelf bij elke klant over de vloer kom zorgt voor hechter contact.” Het predicaat hofleverancier met het recht tot het voeren van een Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ is inmiddels toegekend. “Dat dit is gebeurd in het bijzijn van mijn ouders, die tientallen jaren nauw betrokken zijn geweest, maakt het extra bijzonder. De titel is een mooie bekroning op het werk en een stukje erkenning van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1