<p>Casper van Zon staat sinds 2007 aan het hoofd van het familiebedrijf. (Foto: Koos Bommel&eacute;)&nbsp;</p>

Casper van Zon staat sinds 2007 aan het hoofd van het familiebedrijf. (Foto: Koos Bommelé) 

(Foto: )

Casper van Zon verkoopt niet snel ‘nee’

DELFT – ‘Van Zon Zeep’ is een bekende naam in Delft. Casper van Zon staat sinds 2007 aan het hoofd van de firma, die altijd in handen van zijn familie is geweest.

De oorspronkelijke zeepfabriek is verleden tijd. Casper van Zon verdient nu de kost met een groothandel in reinigingsmiddelen, chemicaliën en reinigingsapparatuur. Zeep maakt nog altijd deel uit van het assortiment, maar wordt nu in de opslagruimte vergezeld door producten als chloor, zwavelzuur en zware ontvetters bestemd voor de zware industrie. Verder verkoopt de Delftse onderneming schrobmachines. Zijn klanten? Dat zijn voornamelijk de overheid, grote bedrijven en instellingen. “Daar bof ik mee!” Op werkdagen gaat hij ‘s ochtends vaak bij klanten langs, wat het werk voor Casper bijzonder leuk maakt. “Die werksituatie is ideaal. Bij de klant heerlijk aan de koffie, een plakje cake. En de meeste bedrijven zijn al sinds jaar en dag klant.”

Winkel
Voor de particulier die kwaliteitsproducten wil aanschaffen op het gebied van reiniging is de winkel van Van Zon aan de Spoorsingel 50-54 van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Van Zon heeft onder meer zijn eigen producten onder private label. “De prijs zakt natuurlijk ontzettend als het om private label gaat. Het zijn kwaliteitsproducten tegen een goede prijs.” U kunt in de winkel terecht voor de reinigingsproductenlijn van Hazon: meer dan dertig producten, van allesreinigers en vloerverzorgende producten tot ontvetters en ontkalkers en producten voor de persoonlijke verzorging zoals handzeep. Verder heeft Van Zon allerhande borstelwerk, poetspapier en –lappen in huis voor het betere schoonmaakwerk. Wie aan een nieuwe stofzuiger toe is, kan bij Van Zon kiezen uit een hele lijn professionele reinigingsmachines van Numatic, het stofzuigermerk dat bij velen bekend staat als ‘de stofzuiger met de ‘oogjes’. “Deze stofzuigers zijn van bijzonder goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het borstelwerk waarin ik gespecialiseerd ben. Dit is misschien wat prijziger dan de producten in de supermarkt of de bouwmarkt, maar gaat een heel leven mee.”

Regelaar
Ook klanten die om iets vragen wat Casper niet in de zaak heeft. verkoopt hij niet zomaar een nee. “Ik ga er voor ze achteraan. Door mijn contact met leveranciers kan ik diverse producten voordelig inslaan. Mensen durven die vragen dan ook te stellen, omdat ik bekend sta als iemand die graag helpt.” Casper wordt volgende week 59 en geeft aan het in de zaak nog wel 8 of 9 jaar uit te zingen. “Na al die jaren heb ik nog altijd plezier in wat ik doe. Ik zou niet anders willen!”

Meer berichten
 
CustomHtml_1