<p>Nieuwe huurappartementen en winkels op de plek van het oude V&D pand.</p>

Nieuwe huurappartementen en winkels op de plek van het oude V&D pand.

Dit staat er nu op de plek van het oude V&D pand

DELFT- Het project Bastiaanpoort, met huurappartementen en winkels, is op 1 oktober opgeleverd. Voorheen stond op deze locatie in het centrum van Delft een oud V&D-winkelpand. Op de grens van de historische Delftse binnenstad en het nieuwe Zuidpoortgebied is een divers aanbod van 63 huurappartementen gerealiseerd.  

Het gaat om 12 verschillende woningtypes, veelal twee- en driekamerappartementen met een woonoppervlakte van 44 tot 86 vierkante meter. Ook zijn er riante hoekappartementen van 109 tot 115 vierkante meter. Op de begane grond komen winkels, waaronder een supermarkt van Albert Heijn.
Het faillissement van winkelketen V&D - de voormalige huurder van het pand tot begin 2016 - stelde pensioenfonds PMT - de eigenaar van het vastgoed - in staat om de locatie opnieuw te ontwikkelen. Het verouderde pand werd gesloopt en er is een compleet nieuw object voor in de plaats gekomen.

Bastiaanpoort
De gevel van Bastiaanpoort heeft sierlijke metselwerkdetails en de woningen zijn voorzien van balkons, waarvan een aantal met zicht op de gracht. Verscholen in het hart van het complex ligt de groene binnentuin, een rustige plek in het midden van een dynamisch gedeelte van de stad.
“De aantrekkelijke combinatie van appartementen en Retail zorgt niet alleen voor het behoud van een levendige binnenstad, maar voegt ook woningvoorraad toe aan een krappe markt”, zegt Renate Beekhuis, portefeuillemanager bij MN, de pensioenuitvoerder van PMT. “Tegelijkertijd genereert Bastiaanpoort stabiele huurinkomsten voor pensioendeelnemers.”

Johan Krijgsman, directeur Waal: ‘’Deze plek in de prachtige binnenstad van Delft bood ons een flinke logistieke uitdaging. Maar dankzij vakkundige medewerkers en bouwpartners, een strakke planning en regelmatige communicatie met de omwonenden en ondernemers in de buurt, kende de bouw een bijzonder spoedig verloop. Wij wensen de gebruikers van Bastiaanpoort veel woon- en winkelplezier toe!’’

Meer berichten
 
CustomHtml_1