Leerlingen van Het Mozaïek Hof van Delft met hun prototype
Leerlingen van Het Mozaïek Hof van Delft met hun prototype

Leerlingen maken innovatief ontwerp Stadskantoor

DELFT - Het Stadskantoor Delft is vanaf 5 oktober een blikvanger rijker: een originele tijdsaanduider, ontworpen door leerlingen uit groep 8 in schooljaar 2019-2020 van basisschool Het Mozaïek Hof van Delft.

Het ontwerp bestaat uit een rijtje van twaalf iconische Delftse gebouwen, die gedurende de dag langzaam één voor één oplichten. Het geeft een historisch beeld van Delft en is een geheel nieuwe manier om de tijd af te lezen. De tijdsaanduider is gebouwd door digitaal ontwerpbureau Kiss the Frog, aangestuurd door de ontwerpers: de leerlingen. 

TIJD
De tijdsaanduider is in januari 2020 tot winnaar uitgeroepen van project TIJD. De gemeente Delft vroeg acht schoolklassen hoe je “TIJD” zichtbaar kunt maken op het stadskantoor in Delft, waar geen klok aanwezig is. Het Wetenschapsknooppunt TU Delft zag daarin een uitgelezen mogelijkheid voor het maken van een nieuwe lessenreeks. De lessenreeks maakt gebruik van ontwerpmethodes die ook de basis vormen voor vakken aan de TU Delft. De leshandleiding voor project TIJD is vanaf nu beschikbaar voor leerkrachten en bedrijven/instellingen die ook leerlingen willen laten meedenken in zo’n project. De leerlingen werkten 2 tot 3 maanden aan de ontwerpvraag, begeleid door hun leerkrachten en gastdocenten. Ze werkten volgens een ontwerpproces uit, met creatieve sessies, interviews met de doelgroep en een pakket van eisen & wensen. Ze bouwden prototypes van de ontwerpen en elke klas koos een ontwerp om te presenteren voor de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van TU Delft en de gemeente Delft. Die vakjury koos het ontwerp van Het Mozaïek Hof van Delft als winnaar. Na de onthulling op 5 oktober is de innovatieve tijdsaanduider door iedereen te bewonderen in het Stadskantoor. Volgens de kinderen van Het Mozaïek een echte ‘must-see’.

Meer berichten
 
CustomHtml_1