Organisator Charles van Harling op de locatie waar vanaf eind oktober de music sessions plaatsvinden(Foto: Koos Bommelé)
Organisator Charles van Harling op de locatie waar vanaf eind oktober de music sessions plaatsvinden(Foto: Koos Bommelé)

Delft op Zondag en The Student Hotel Music Sessions gaan van start!

Algemeen

DELFT - Na jaren van afwezigheid zijn ze eindelijk terug: de Delft op Zondag miniconcerten, georganiseerd door Charles van Harling. Dit keer op een nieuwe locatie en met een nieuwe naam. Laat je verrassen door afwisselende artiesten tijdens de gratis te bezoeken ‘Delft op Zondag en The Student Hotel Music Sessions’.

Door Cheyenne Toetenel

Op zondag 31 oktober van 14.00 uur tot 15.00 uur vindt in The Student Hotel Delft aan het Van Leeuwenhoekpark 1 het eerste miniconcert plaats. “Na diverse reeksen in het Hampshire Hotel- Delft Centre, WestCord Hotel Delft en De Centrale, heb ik na lang oriënteren in The Student Hotel de perfecte locatie gevonden om het concept voort te zetten”, vertelt Charles. “Het was nog en hele klus om de concerten weer te kunnen opzetten, zeker met de onzekerheid door Corona. Nu alles staat heb ik ontzettend veel zin in de nieuwe reeks van laagdrempelige optredens in de hotellobby, waar we onbekende én bekende artiesten een podium bieden.”

Verbinden
“Het leuke van The Student Hotel vind ik dat ze een community creëren met studenten en gasten uit verschillende werelddelen”, aldus Charles. “Ze organiseren allerlei activiteiten om hen een fijne plek te bieden. Muziek verbindt ook, en draagt bij aan dat wat The Student Hotel wil uitdragen. Dat maakt van ons concept en deze locatie een sterke combinatie. Met de Music Sessions willen we verschillende doelgroepen laten samenkomen en laten genieten van dat wat hen verbindt. Delftenaren en internationale studenten, niet alleen jongeren maar ook hippe vijftigers, moeten The Student Hotel binnen kunnen stappen voor een leuke middag.”

Artiesten
Oliver Alexander trapt op 31 oktober af door als eerste artiest het podium te betreden. “Deze jazz-artiest heeft lange tijd niet gespeeld, maar was direct enthousiast toen ik vertelde dat we een podium voor hem hebben.” Vanaf dat moment zal elke laatste zondag van de maand een Music Session plaatsvinden in het hotel. “De artiesten die optreden krijgen een overnachting aangeboden, worden in de watten gelegd en krijgen een stukje promotie in de vorm van een interview.” Want naast het zijn van organisator, is Charles ook host. “We maken foto’s en doen verslag voor de lezers van Delft op Zondag, zodat zij ook het verhaal achter de artiest te horen krijgen.” Charles vindt het fantastisch om een podium te creëren voor lokale, beginnende en upcoming performers, maar toch kunnen we ook wat grote namen verwachten. “Hen wordt de mogelijkheid geboden om in onze setting een soort try-out te doen van een nieuwe show.”

De miniconcerten zijn gratis te bezoeken, weliswaar volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd Delft op Zondag in de gaten voor meer informatie over de Music Sessions. Artiesten die graag een miniconcert willen geven kunnen zich ook zelf aanmelden via info@hetkasteeltje.nl. “Wij bieden artiesten met een passie voor muziek graag een opstapje!”