Crazy Little Things ‘a tribute to Queen’

Er is lang naar uitgekeken, herhaaldelijk werd gevraagd wanneer de Queen Tribute Band ‘Crazy Little Things ‘ weer zou gaan optreden en aanstaande zaterdag is het zover. Na twee jaar staat deze uitstekende band weer op het podium van Cultuurpodium Boerderij. Voor de snelle beslisser zijn er nog kaarten te koop.

Door Martin Reitsma 

Bijna 50 jaar na de oprichting van de band is de muziek van Queen nog uitermate populair. Crazy Little Things neemt je mee op een muzikale reis door diverse decennia waarin Queen zich ontwikkelde tot misschien wel de beste rockband aller tijden. Uiteraard zijn de tophits zoals Killer Queen, Somebody To Love, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, en I Want to Break Free allemaal te horen maar ook vele andere Queennummers zullen de revue passeren. De muziek van Queen is veelzijdig en gaat over de generaties heen.

Crazy Little Things
De zeven bandleden van Crazy Little Things zijn allen gepassioneerde Queen-fans en dat is in alles te horen. Voortreffelijke vocalen, heerlijke koortjes, uitstekende instrumentale beheersing, de bombastische sound en het oog voor detail tijdens een bruisende liveshow. Met veel respect voor de muziek van Queen eren deze gepassioneerde muzikanten tot in de finesses hun helden. Gitarist Jeroen Lips ging zover dat hij dezelfde drie Vox-versterkers als Brian May kocht en in Italië zijn eigen Red Special gitaar liet bouwen. Dit naar de originele tekeningen van May, inclusief de elektrische schakelingen die er in verwerkt zijn. Die gitaar is nog altijd revolutionair.

De band staat garant voor een onvergetelijk spektakel
Het optreden van de Crazy Little Things uit 2019 bij Cultuurpodium Boerderij staat me nog helder voor de geest. Vanaf de eerste tonen zat de stemming er gelijk goed in toen de band opende met bruisende nummers als ‘A Kind of Magic’ en ‘Killer Queen. Het enthousiaste publiek had wel zin in een muzikaal feestje en liet zich meevoeren op de klanken van klassiekers als ‘We are the Champions’, ‘I Want To Break Free’, ‘A Crazy Little Thing Called Love’, ‘Under Pressure’, ‘I Want It All’, ‘Fat Bottemed Girls’ en veel bekende andere Queennummers.
Het was die avond ook genieten van het akoestische nummer ‘Love of My Life’ waarbij de grote hoeveelheid telefoonlichtjes vanuit de zaal nog eens extra bijdroeg aan een magische sfeer. ‘Too Much Love Will Kill You’ zorgde die avond voor kippenvel. Innuendo hield het publiek vanaf de eerste tonen in zijn greep. Desolate muzikale schoonheid in grensverleggend nummers. Gitarist Jeroen Lips speelt met zijn Red Special gitaar Brian May’s solo’s tot in perfectie na. Pakkende licks en riffs, regelmatig in een optimale wisselwerking met gitarist Lars van Herel. Iedere noot was spannend. Ook de zanger en ritmesectie excelleren die avond.
Kortom: Crazy Little Things is een groep die de vele facetten van de Queenmuziek technisch uitstekend speelt en dit tijdens hun spectaculaire optredens met passie, gevoel en respect voor Queen laat horen. De band is een absolute aanrader om te gaan zien bij Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30. Voorverkoop 23.50. Dagkassa 24,- inclusief servicekosten. Meer info; https://cultuurpodiumboerderij.nl/programma/crazy-little-things-2

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1