<p>Django Reinhardt</p>

Django Reinhardt

Gipsy Festival keert weer terug naar Delft

DELFT - Op zondag 3 oktober zal het Django Reinhardt Gipsy Festival weer plaats vinden. Vanwege corona heeft het vorig jaar niet kunnen plaats vinden, maar dit jaar wordt het festival weer met volle energie georganiseerd. Op het festival kun je genieten van verschillende stromingen van Gipsy muziek. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende zigeunerfestivals van Europa.

In 1986 vond de eerste editie van het festival plaats. In eerste instantie was het eigenlijk alleen bedoeld voor de mensen van het woonwagencentrum De Molenhof, maar er waren zoveel mensen geïnteresseerd in het festival dat het moest worden verplaatst naar een andere locatie. Het festival werd ook nog een tijdje gehouden in het Grand-Café Verderop aan de WestVest, maar ook deze plek werd veel te klein. Het Django Reinhardt Gipsy Festival kwam  uiteindelijk terecht in Den Haag, omdat de publieke belangstelling steeds groter werd.
Dit jaar zal het festival weer plaats gaan vinden in Delft. Ondanks corona zijn er toch nog mogelijkheden om een festival te organiseren. Op zondag 3 oktober kunnen de mensen weer met volle vreugde genieten van verschillende Gipsy bandjes die uit verschillende landen komen optreden.
Voor maar 15,00 euro kun je genieten van de muziek van Tutus Lakatos Gipsy ensemble. Zij komen uit Hongarije. Naast hen zullen er ook bands optreden uit Spanje, Italië en Nederland.
Dit jaar zal het festival plaats vinden in het Flora Theater aan de Verwersdijk. Ook kunnen de gasten een surprise act verwachten onder leiding van Erik Visser. Erik is de oprichter van de band Flairck.
Het festival wordt gegeven in een zaal in het Flora Theater. De zaal zal om 13.00 uur open gaan en vanaf 14.00 uur is iedereen welkom. Tijdens het festival kun je ook genieten van een lekker drankje. Voor meer informatie kun je mailen naar stichtingdjangoreinhardt.fest@gmail.com

Meer berichten
 
CustomHtml_1