Delvenaar in beeld: Barend Tol (46)

Wat doet u hier vandaag in de Wippolder?
“Ik woon en werk hier en heb net even boodschappen gedaan. Eigenlijk ben ik aan het werk, maar ik heb nu even pauze. Ik werk in de Botanische tuin en ben onwijs blij dat we sinds een half jaartje weer open mogen. We moesten natuurlijk een tijd dicht, vanwege Corona.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Mijn eigen huisje is mijn favoriete plekje in Delft. Het is daar heerlijk rustig maar ik ben ook zo in het centrum als ik wil.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Mijn neefje is jarig, dus bij deze: Stijn, gefeliciteerd met je negentiende verjaardag! Zondag ga ik naar hem toe om zijn verjaardag te vieren en zaterdag heb ik nog niks op de planning staan. Meestal houd ik de zaterdag vrij om wat in huis te doen, klusjes waar je doordeweeks niet aan toe komt bijvoorbeeld.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mijn nicht. Ik heb haar al een lange tijd gezien, ik denk voor het laatst toen ik een klein jongetje was. Het contact is gewoon verwaterd en onlangs ben ik via haar zoon, weer in contact gekomen met haar en waarschijnlijk gaan we snel afspreken.”

Wie zou u een complimentje willen geven?
“Mijn collega James. Hij is de general manager bij de Botanische tuin en regelt het allemaal zo goed. Hij staat voor een grote uitdaging, namelijk om de tuin een nieuw leven in te blazen en dat pakt hij goed aan vind ik. Daarnaast is hij gewoon onwijs aardig en fijn om mee te werken!”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1