<p>Foto: Koos Bommel&eacute;</p>

Foto: Koos Bommelé

Café De Nieuwe Prins sluit de deuren

DELFT- Het laatste biljartcafé in Delft sluit na een jaren lang bestaan de deuren. Eigenaar Martin Wensveen vertelt over zijn werk als eigenaar van het café en wat het café bijzonder maakte. Afgelopen vrijdag konden de gasten nog één keer langskomen voor een afscheidsborrel, want inmiddels is het café gesloten. 

Het café dat bekend stond om de carnavalsfeesten, biljarttafels en het huiskamergevoel, sluit na bijna 100 jaar de deuren. Café de Nieuwe Prins, dat al sinds het begin van het bestaan gevestigd was naast de Oostpoort, is niet langer te bezoeken.
Wanneer je het café binnenstapte kreeg je meteen het gevoel dat je een huiskamer van iemand binnenliep. De sfeer was altijd goed. Je kon er een potje biljarten, kaarten of gewoon even een biertje doen met elkaar. In al die jaren heeft het café een hoop vaste klanten erbij gekregen.

Martin is al sinds 1999 eigenaar van het café en sluit met pijn in het hart de deuren van het populaire etablissement.
“Ik was eigenlijk een soort maatschappelijk werker voor de vaste klanten. Ze kwamen dan bij ons een drankje doen en vertelden in vertrouwen hun verhaal als ze problemen hadden. Het voelde echt als familie, iedereen kende elkaar en accepteerde elkaar”, vertelt Martin.

De meeste klanten kwamen al bijna dertig jaar, drie keer per week wel even langs in het café. Het was voor de meeste klanten een vaste plek om even naartoe te gaan en elkaar weer even te zien of om gezellig even bij te praten.
“Ik vond het erg leuk om het familiebedrijf voor jaren nog voort te zetten. Naast wat tegenslagen heb ik het werk wel altijd met plezier gedaan. Er zijn hier afstudeerfeestjes gegeven, bruiloften, verjaardagen en natuurlijk de bekende carnavalsfeestjes.” Na jaren lang bijna elke dag en nacht gewerkt te hebben heeft Martin ervoor gekozen om het even rustig aan te doen.

Sara Tholenaars,
Meer berichten
 
CustomHtml_1