<p>Op maandag 4 oktober zijn alle Delftenaren van harte welkom om mee te doen aan het Stadsgesprek </p>

Op maandag 4 oktober zijn alle Delftenaren van harte welkom om mee te doen aan het Stadsgesprek

Delft: 100.000 eilandjes?

DELFT - Op maandag 4 oktober zijn alle Delftenaren van harte welkom om mee te doen aan het Stadsgesprek in de Nieuwe Kerk rondom het thema ‘Eenzaamheid’. Dit Stadsgesprek is onderdeel van het Delftse programma van de week tegen de eenzaamheid. De coronatijd heeft eenzaamheid ook in de stad Delft extra aan het licht gebracht.

“Al in 2017 bleek uit cijfers dat 1 op de 10 Delftenaren van boven de 18 jaar ernstige eenzaamheid ervaart en zo’n 30% een matige vorm van eenzaamheid”, schijft René Strengholt, stadspastor Protestantse Gemeente Delft. “Daarmee wijkt Delft niet af van de landelijke cijfers. Eenzaamheid komt voor onder alle leeftijdsgroepen. Op deze avond willen we zowel inzoomen op jongeren en studenten als ouderen.”
“Eenzaamheid kent vele kleuren. Eenzaamheid heeft te maken met het ontbreken van betekenisvolle relaties; niet het aantal relaties, maar de betekenis die iemand daaraan geeft, is van belang”, zegt professor Anja Machielse, de hoofdspreker die op 4 oktober de opmaat zal geven tot het stadsgesprek. Anja Machielse is hoogleraar ‘humanisme en sociale weerbaarheid’ aan de Universiteit voor Humanistiek. Er is deze avond ook een panel met drie Delftse ervaringsdeskundigen die hun reflecties geven op dit thema. Jan van Beek, studentenpsycholoog aan de TU Delft, ds. Fred van Helden namens de coalitie Eén tegen eenzaamheid en Anita van Velzen, coördinator van inloopcentrum de Jessehof. Tijdens de avond is er ruimschoots de gelegenheid om als aanwezigen deel te nemen aan het stadsgesprek en elkaars visie en ervaringen te horen, onder leiding van gespreksleider Joëlle Gooijer. Als terugblik op de avond spreekt Hubertus Bahorie (oud-stadsfilosoof van Delft) een live column uit om mee naar huis te nemen ter overdenking. Het Stadsgesprek begint om 20.00 uur. De Stadsgesprekken in de Nieuwe Kerk worden georganiseerd door de Protestantse Gemeente Delft.

Meer berichten
 
CustomHtml_1