Diverse activiteiten vinden plaats tijdens de Week van de Veldbiologie
Diverse activiteiten vinden plaats tijdens de Week van de Veldbiologie

Week van de Veldbiologie

Algemeen

DELFT - Natuurlijk Delfland doet mee aan de Week van de Veldbiologie. Hierin worden de volgende activiteiten georganiseerd.

Op 2 oktober worden van 13.00 uur tot 15.00 uur bloembollen uitgedeeld, dit ter voorbereiding van het jaarthema 2022 Bos en struweel. De bollen bloeien in het voorjaar waardoor wilde bijen, zweefvliegen en dergelijk insecten te eten hebben. Ophaaladres: Natuurcentrum het Melarium. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium. Op = Op. De bollen in het pakket zijn biologisch opgekweekt en bevatten vijf soorten die van begin februari tot in mei bloemen.

Op 5 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur is het Natuurcafé in het natuurcentrum Melarium in Delft. Het thema is Gallen. Gallen zijn reacties van planten waarin galwespen, galvliegen, galmuggen en galmijten hun eitjes leggen en de jongen uitkomen. Gezien de beperkte ruimte is opgeven verplicht via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com; informatie bij 06 – 13 07 07 14. Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden.

Op 7 oktober is er van 14.00 uur tot 15.30 uur een excursie Natuur in de straat Verzamelplaats: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a Bergschenhoek. Eerst drink je met de anderen een kop koffie of thee en daarna wandelen jullie in de omgeving. De natuur in de straat en de tuinen. Welke (on)mogelijkheden zijn er voor planten en dieren om zich spontaan te vestigen? Ervaringen van de deelnemers worden gedeeld. Neem een fototoestel om leuke plekken ter inspiratie vast te leggen. Na afloop krijgt iedereen een verrassing. Maximaal kunnen 12 mensen aan deze activiteit deelnemen. Opgeven bij: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com