<p>Ard Korporaal spreekt de selectie toe tijdens de finale van de Korfbal League eerder dit jaar (Foto: Marco Spelten)</p>

Ard Korporaal spreekt de selectie toe tijdens de finale van de Korfbal League eerder dit jaar (Foto: Marco Spelten)

‘Onze focus ligt op de Korfbal League’

DELFT - De selectie van Fortuna/Delta Logistiek speelt dit weekend alweer de vierde wedstrijd in de Ereklasse A.  De eerdere uitslagen zijn wisselvallig. Toch is trainer Ard Korporaal er niet rouwig om. “De veldcompetitie is voor ons ondergeschikt aan de zaalcompetitie. De Korfbal League, dat is waar onze focus op ligt.

Door Cheyenne Toetenel

Fortuna 1 staat na een 15-15 gelijkspel tegen KCC, 20-15 winst tegen LDODK en 13-12 verlies tegen Blauw-Wit op 3 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. “Dit resultaat is niet geweldig, maar we zien wel veel dingen die straks in de zaal goede resultaten opleveren”, aldus Korporaal. “We verdedigen goed, alleen kan de tegenstander door de afwezigheid van een schotklok op het veld blijven aanvallen. In de zaal is dat natuurlijk anders.” Korporaal ziet de veldcompetitie meer als een voorbereiding op de Korfbal League. “We trainen in de zaal en als je dan in het weekend op het veld moet spelen is dat best moeilijk. We hebben daarom ook geen doelstelling qua resultaten opgesteld voor de Ereklasse. Op het veld is voor ons de doelstelling eigenlijk gewoon om topfit te worden voor de Korfbal League die in november van start gaat.” De doelstelling voor de Korfbal League? “Met deze ploeg moeten we sowieso de play-offs halen, en we willen zelf graag weer gaan voor de finale. Of je die uiteindelijk wint of verliest is altijd 50/50.” Voor dit seizoen hebben enkele wijzigingen in de selectie plaatsgevonden. “Roos van Groen is terug van een blessure en we hebben er twee spelers van het Nederlands team bij: Mick Snel en Celeste Split. Daarnaast heeft Renée van Ginkel de overstap van DVO naar Fortuna gemaakt. En dan zijn er nog de jeugdspelers die doorstromen.”

Ontwikkeling
Korporaal is nu bezig met zijn 11e seizoen bij Fortuna en is de langstzittende trainer van de Korfbal League. “Zolang ik de hal in kom en blij ben om er te zijn, is dat het teken dat het voor mij nog niet op is. Zolang de ploeg er ook zo over denkt, gaan we vrolijk door.” Korporaal heeft het team enorm zien groeien. “Toen we begonnen waren de verwachtingen laag. Uiteindekijk haalden we vrij snel, in 2013, de finale. Daarna stopten een aantal ervaren spelers en zijn we opnieuw gaan bouwen. En eigenlijk zijn we in 4 jaar tijd gegaan van bijna degraderen naar 3 finales op rij en een afgebroken seizoen door corona.De laatste 4 jaar zijn fantastische seizoenen geweest. Daarin heb ik niet alleen de ploeg zien groeien, maar ook de club zelf. Een van de doelstellingen van Fortuna is dat we heel graag een zo goed mogelijke ploeg willen samenstellen met eigen jeugd en gerichte versterking van buitenaf. Hoe beter je bent, hoe moeilijker het is om de selectie met de eigen jeugd op te vullen, maar voorlopig hebben we nog steeds de helft van de ploeg uit de eigen jeugd. Dat kunnen maar heel weinig korfbalclubs zeggen. Ook de nieuwe lichting belooft wat, maar die hebben nog 2 á 3 jaar nodig om zich verder te ontwikkelen.” Zaterdag 25 september speelt Fortuna om 16.00 uur uit tegen DeetosSnel in de Ereklasse A. De verwachting is winst voor Fortuna. “Deetos is wat spelers kwijt geraakt, dus eerlijk gezegd horen we eenvoudig te winnen.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1