Delvenaar in Beeld: Richard Brugman (51)

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik woon in Vrijenban, dat is de wijk hiernaast en dit is eigenlijk de supermarkt waar wij altijd onze boodschappen doen.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Het water, de Schie. Ik heb een bootje en het is heerlijk om met een bootje over de Schie, richting Rotterdam, Den Haag of Leiden te varen.”

Staan er nog leuke dingen op de planning?
“Ik kan erg uitkijken naar mijn werk. Ik werk in de overledenenverzorging en dat is onwijs dankbaar werk. Hoe gek het ook klinkt, ik ga met plezier naar mijn werk. Verder geniet ik gewoon erg van de dagelijkse dingen, met mijn gezin zijn, de huisdieren, het bootje, ons huis en de tuin.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Mijn oma zou ik nog wel een keer willen zien. Zij is ongeveer veertien jaar geleden overleden, en zij was gewoon een prachtmens. Het zou heel mooi zijn als ik die nog eens zou kunnen ontmoeten. Er waren gewoon bepaalde dingen die wij allebei erg konden waarderen, ouderwets eten bijvoorbeeld. Een pan zuurkool met rookworst, draadjesvlees of appeltaart. Als ik dat ruik, moet ik altijd aan haar denken.”

Aan wie zou u een compliment willen geven?
“Aan mijn vrouw, zij gaat altijd maar door. Jaren geleden heeft zij een hartaanval gehad en daar kwam uit dat zij een vaatziekte heeft, dus zij heeft elke dag pijn. Maar je hoort haar nooit klagen en dat vind ik zo sterk. Zij verdient zeker een compliment.”

Demi van der Weele,
Meer berichten
 
CustomHtml_1