Ook Group 1850 zal optreden tijdens Beat aan Zee. Foto: Martin Reitsma
Ook Group 1850 zal optreden tijdens Beat aan Zee. Foto: Martin Reitsma

Beat aan Zee met aantrekkelijke programmering

Algemeen

Het Delftse popminnende publiek weet uitstekend de weg te vinden als er in de regio muziekevenementen plaatsvinden. Regelmatig zien we bekende Delftse gezichten of Delftse muzikanten die zelf op deze evenementen optreden. De stichting Popagenda Scheveningen organiseert dit najaar een aantal aansprekende popevenementen met grote namen. De stichting is onder meer de initiatiefnemer van bruisende muziekevenementen zoals Hipfest en Het Haags Beatfestival, maar ook andere aansprekende muziekshows. De komende maanden zullen er weer bekende en zinderende bands op het podium staan tijdens Beat aan Zee.

Door Martin Reitsma

Splendid opent Podium Aan Zee in het hart van Scheveningen. De band is al 18 jaar hofleverancier van zonneschijn uit je speakers, dat brengt Splendid dan ook naar Podium Aan Zee. Schop je slippers uit en dans tot je erbij neervalt.Ik spreek organisator Alexander Serban die enthousiast vertelt: `Voor 2021 staan er reeds spectaculaire namen en evenementen in de agenda vastgespijkerd. Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek, met shows van onder andere Massada, The Motions en Group 1850. Later in het jaar volgt het afsluitende festival op De Pier én een Kumpulan (Indorock) in De Oude Kerk.` Alexander gaat verder: ik zie een glimlach om zijn mond en zijn ogen stralen als hij zegt `Voorts is Podium Aan Zee gastheer voor de concertserie Jazz Flavours, waarin een heerlijke mix van jazz, funk, fusion, world en HipHop gespeeld wordt door vele artiesten.”

Live Muziek | Evenementen | Culturele Broedplaats
Serban gaat verder en vertelt: Podium Aan Zee heeft als doel een broedplaats te zijn voor (muziek)cultuur, waar evenementen, live muziekprogrammering, cultuureducatie en talentontwikkeling met elkaar in verbinding staan, en waar meer (jonge) mensen in aanraking komen met cultuur. Podium Aan Zee wil het programmeringsaanbod en makersklimaat ook in Delft vergroten, we weten dat er ook in Delft veel belangstelling is hiervoor. Met onze initiatieven willen we vernieuwen en de evenementen laagdrempelig toegankelijk maken voor een breed publiek.

Podiumlocaties
Naast de eigen concertzaal programmeert Podium Aan Zee op podia van samenwerkingspartners. Deze info kunt u zien op de site van Podium aan Zee.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Serban |Tel: 06 43 02 29 45 | e-mail: alexander@popagendascheveningen.nl