De trainingen van NIRO vinden plaats op het veld van SV Den Hoorn (Foto: Koos Bommelé)
De trainingen van NIRO vinden plaats op het veld van SV Den Hoorn (Foto: Koos Bommelé)

Voetbalschool NIRO bestaat één jaar!

Algemeen

DEN HOORN - In september 2020 trapten Robbie Notenboom en Kevin den Os af met hun voetbalschool NIRO. Nu, een jaar later, is NIRO al een groot succes te noemen. Jongens en meiden van elk niveau weten de voetbalschool te vinden om hun kwaliteiten op het veld te verbeteren én een leuke tijd te beleven.

Door Cheyenne Toetenel

Het is een avontuurlijk jaar geweest voor Notenboom en Den Os. “Hoewel we volledig achter ons concept stonden, was het nog wel even spannend hoe het zou worden ontvangen”, aldus Notenboom. Toch was eigenlijk vanaf dag één al duidelijk dat de heren niets te vrezen hadden. “De inschrijvingen stroomden vrijwel direct binnen en vanaf de opening kregen we enorm veel positieve reacties van leden en ouders. Het aantal inschrijvingen blijft nog altijd stijgen, wat onze voetbalschool enorm heeft doen groeien.”

Zelfvertrouwen
Dat NIRO niet zomaar een voetbalschool is, hebben veel leden het afgelopen jaar zelf kunnen ervaren. “Het trainen van techniek - onder meer kijkgedrag, loopscholing, afwerken en de eerste aanname - is uiteraard de hoofdzaak, maar daarnaast bieden we meer. Wij willen spelers niet alleen op het veld helpen, maar ook erbuiten als de speler daar zelf behoefte aan heeft. Wij willen een goede band opbouwen met spelers én ouders. Dat begint met een intakegesprek waarbij wordt besproken wat de doelen zijn en wat het verhaal van de speler is. Wat is zijn of haar verleden, wat speelt er thuis en op school?” Dat die persoonlijke benadering veel positiefs teweegbrengt bij spelers blijkt regelmatig uit de reacties die Den Os en Notenboom ontvangen. “We krijgen van ouders terug dat niet alleen de voetbaltechniek verbetert, maar de kinderen ook als persoon groeien. Leden krijgen meer zelfvertrouwen, iets wat heel veel waard is op het veld en in het dagelijks leven. Het is mooi dat wij daar met NIRO aan kunnen bijdragen.”

Voor iedereen
Een doel dat werd gesteld voorafgaand aan de start van NIRO, was om als voetbalschool toegankelijk te zijn voor iedereen. “We hebben destijds gezegd dat als je bij ons komt trainen, je een training krijgt op jouw niveau die bij jouw ambitie past. We wilden een voetbalschool zijn voor jongens en meiden, topsporters en amateurs, en ook voor kinderen met een beperking. Ik denk dat we nu kunnen constateren dat we dat doel hebben bereikt. We begeleiden leden die het leuk vinden om gewoon een keer extra in de week te trainen en wat bij te leren, maar ook leden die komen trainen om alles uit hun carrière te halen. Zo begeleiden we de laatste tijd steeds meer talentvolle leden naar betaald voetbal. We proberen voor iedereen maatwerk te leveren en passen ons programma daarop aan. Voor onszelf is die afwisseling ook een leuke uitdaging. Het feit dat je als trainer op een trainingsdag telkens leden van een ander niveau voor je hebt staan, vraagt telkens weer voor een andere benadering. Dat houdt je scherp.”

NIRO Gambia
Ook het doel dat werd gesteld voor aansluiting bij een goed doel is dit jaar bereikt. “We hebben een succesvolle lijn uitgebracht en zijn daarnaast gestart met NIRO Gambia om ook kinderen in Gambia te helpen bij hun ontwikkeling. Onze contactpersoon Omar traint de kinderen, en wij ondersteunen vanuit Nederland door trainingsmateriaal in te zamelen en trainingsstof uit te wisselen. Vanaf dit jaar gaan we op onze trainingslocatie ook een Gambiaweek organiseren om spullen in te zamelen. Dat kunnen voetbalgerelateerde spullen zijn, maar ook schoolspullen. We hopen de kinderen in Gambia daarmee - net als we doen bij onze leden in Nederland - te helpen het verschil te maken op het veld en erbuiten.”

SV Den Hoorn
Na een jaar verandert er binnen de voetbalschool het een en ander om met NIRO nog meer te kunnen groeien. Zo is deze zomer de overstap gemaakt van DHC naar SV Den Hoorn als trainingslocatie. “Wij zijn blij dat wij een samenwerking hebben kunnen aangaan met deze betrouwbare, ambitieuze vereniging. De prettige sfeer, faciliteiten en mogelijkheden op de Hoornse club creëren voor ons een fijne basis om rustig te kunnen werken aan de ontwikkeling van onze leden.” Ook hebben de trainers de ambitie om dit seizoen wedstrijden van leden te bezoeken. “Vorig jaar lag de competitie stil, maar nu hebben we eindelijk de mogelijkheid om te zien hoe leden onze trainingen vertalen naar een wedstrijd. Dit vormt dan weer inspiratie voor onze trainingen.” Dit is ook het jaar waarin het eerste NIRO-voetbaltoernooi bij SV Den Hoorn zal plaatsvinden. “Op donderdag 21 oktober kunnen jongens en meisjes onderling een team vormen en meedoen in diverse leeftijdscategorieën. Ook niet-leden zijn welkom.” NIRO traint op woensdag, vrijdag en zondag. Trainingen zijn individueel, in duo’s en in groepsverband af te nemen. Wil jij een keer gratis proeftrainen om kennis te maken? Mail dan naar info@niro-legacy.nl.

www.niro-legacy.nl
Instagram: niro_legacy