<p>De nieuwe MiniBieb in Poptahof</p>

De nieuwe MiniBieb in Poptahof

Nieuwe Speelgoedbank en MiniBieb

DELFT - Woensdag 1 september opende Speelgoedbank Poptahof in Buurtcentrum Poptahof Noord. Deze samenwerking tussen Delft voor Elkaar en Speelgoedbank Delft kwam tot stand om zoveel mogelijk kinderen te bereiken die extra speelgoed en boeken kunnen gebruiken.

Voorzitter van Speelgoedbank Delft, Piet Reedijk, gaf aan dat er goed en mooi speelgoed beschikbaar is voor alle kinderen van 0-6 jaar in de Poptahof. Elzo Niemeijer, manager Delft voor Elkaar. sloot daarbij aan dat samenwerking en burgerinitiatieven heel belangrijk zijn voor een leefbare stad. Ook Karel Bevers, de senior sociaal werker voor de Poptahof, gaf aan heel blij te zijn met het kinderspeelgoed in zijn nieuwe wijkcentrum en ook de MiniBieb met boeken voor kinderen van 0-12 jaar is een echte aanwinst voor de wijk. Er wordt de komende weken geflyerd om de kinderen uit de buurt uit te nodigen speelgoed te komen uitzoeken en gebruik te maken van de MiniBieb. Ook zal er op zondag 12 september op de Mooi Weer Spelen een kraampje staan met speelgoed voor de buurtkinderen en een grabbelton voor alle kinderen.  De Speelgoedbank Delft wil kinderen de kans bieden zo veel mogelijk te spelen en te lezen.

MiniBieb
Over de locaties van de minibibliotheken is goed nagedacht door de vrijwilligers van de Speelgoedbank, vertelde Hans Nieuwpoort van Speelgoedbank Delft eerder. “We plaatsen ze in de aandachtswijken, omdat we hier kinderen bereiken die de boekjes goed kunnen gebruiken. Dan heb ik het over de minima, maar ook zeker over de nieuwe Nederlanders. Kinderen die gebruikmaken van de MiniBieb kunnen hun ouders laten meelezen, wat zeer leuk en leerzaam kan zijn voor kind én ouder.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1