Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé (Foto: KOOS BOMMELE)

Check You Later

DELFT - Schaken, een saaie sport voor oude grijze typetjes… Of toch niet? Schaken is in de laatste tijd erg populair geworden door de Netflix-serie ‘The Queen’s Gambit’. Schaken staat bekend om zijn oudere doelgroep met een stoffig imago, maar schaken kent nu ook een jonge doelgroep die volgens Deejay (20 jaar) en Daniel (21 jaar) nog niet genoeg wordt aangesproken. Daarom organiseerden zij afgelopen vrijdag ‘Check You Later’.

Daniel en Deejay zijn twee vrienden die elkaar nu al een tijdje kennen en hun frustraties graag uiten op een slagveld van 64 zwart en wit gekleurde vakjes. Samen organiseerden zij het schaakevent op de Markt. “Het is echter niet zomaar een schaaktoernooi”, aldus de vrienden. “Bij Check You Later krijg je als deelnemer de kans om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens een potje schaak. Je hoeft dus geen professionele schaker te zijn om mee te doen. Het is een evenement voor jongeren waar je op een laagdrempelige manier nieuwe mensen kunt ontmoeten.” 

Verbindend
Schaken staat volgens de twee onder veel jongeren bekend als een saai spel voor een oudere doelgroep. Onterecht, vinden ze. “Uit persoonlijke ervaring weten wij hoe mooi een potje schaken kan zijn. Dit willen wij dan ook graag aan een jongere doelgroep meegeven. Wij zien schaken als een verbindend spel.” Een schaaktoernooi zou geen schaaktoernooi zijn zonder prijzengeld. De winnaar van Check You Later ging naar huis met 100 euro aan prijzengeld.

Onze fotograaf Koos Bommelé was erbij en legde het schaakevenement vast op beeld. Benieuwd naar meer foto’s van Koos, van andere activiteiten / evenementen? Kijk dan op www.delftopzondag.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1