Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

Algemeen

DELFT- Een huis waarover is nagedacht. Zo valt de woning van Leo en Gera het best te omschrijven. “We hebben daar dan ook 27 jaar de tijd voor gehad. Iedere verdieping is aangepakt”, aldus de heer des huizes, die in 1994 de tussenwoning uit 1969 betrok met echtgenote Gera en hun twee kinderen van toen 2 en 4 jaar oud.  

De eyecatcher is wel de halfronde glazen wand, die de voordeur afscheidt van de woonkamer. Deze wand eindigt in een draaideur, die de woonkamer weer apart van de keuken houdt. Leo over het architectonische huzarenstukje, dat al werd toegepast in grote projecten als Theater De Veste: “In deze woningen zit bij de voordeur een stukje niets en dan komt het schuurtje. Wij wilden dat dicht maken. Een architect die ik kende kwam met het advies om daar de keuken te realiseren en als afscheiding de half doorzichtige glazen wand te plaatsen”. De keuken is dus verbonden met de berging, waarin ook een deur aan de andere kant is gecreëerd. “Dan kun je met de fiets gemakkelijk naar buiten, via de carport”, aldus Leo. 

Grondig verbouwd
Zoals gezegd kregen alle verdiepingen een grondige facelift. Op zolder kwam een dakkapel, waardoor er een tweede slaapkamer kon worden gerealiseerd. Op de eerste verdieping werd een kleinere slaapkamer bij de ouderlijke slaapkamer getrokken voor meer ruimte. Er kwam een tweede badkamer, met bad en dubbele wastafel, naast de al aanwezige badkamer met inloopdouche en toilet. Op de begane grond werden in de woonkamer openslaande deuren gemaakt naar de prachtige natuurlijke tuin op het zuidwesten, het paradijsje van Gera. “Ik beleefde ontzettend veel plezier aan de tuin”, aldus de vrouw des huizes. “Van mijn buurvouw kreeg ik over de heg heen adviezen over de inrichting. Ik ben door de jaren heen echt een tuinliefhebber geworden”. “Vanwege de zonnige ligging van de tuin zijn er aan die kant op het dak ook zonnepanelen geplaatst”, vult Leo nog aan.

Ook aan duurzaamheid is dus gedacht. Dit bewijzen ook de goede isolatie van het dak en de wikander vloer in de woonkamer, en de aanwezigheid van dubbel glas. 

Ideale leefomgeving
Een en ander zorgde ervoor, dat Leo en Gera hun huis met recht kunnen omschrijven als “praktisch, ruim en plezierig”. Voor nog meer woongenot zorgt ook de omgeving, aldus Leo. “Voor we deze woning betrokken, woonden we in een appartementengebouw in de buurt. Als we dan richting de polder wandelden kwamen we door deze wijk. Groen, en ideaal voor het in veiligheid opgroeien van de kinderen”.

Die kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en Leo en Gera met pensioen. Na een arbeidzaam leven in onder andere Kenia, waar Leo zich bezig hield met drinkwatervoorziening op het platteland en Gera onderzoek deed naar de rol van de vrouw in organisaties, is het tijd om een nieuwe fase in hun leven te beginnen. De van oorsprong Brabantse Leo keert met Gera terug naar zijn roots. “We hebben een huis gekocht in Noord-Brabant, waar we meer in de natuur en het groen wonen”.  

Koetlaan 30, Delft
Vraagprijs is 425.000 k.k.
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
015-2142909
delft.vwmakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding