De Watertoren
De Watertoren (Foto: )

Delftse monumenten openen de deuren

DELFT - Op zaterdag 11 en zondag 12 september zal de 35e editie van de Open Monumentendag Delft gaan plaatsvinden. Op deze twee dagen kun je gratis rondkijken in een aantal prachtige monumenten die deze stad rijk is. Ruim dertig monumenten openen de deuren en gunnen het publiek een kijkje achter de gevel.

Open Monumentendag Delft wil graag verhalen over de monumenten met iedereen delen. Vanwege het thema ‘Mijn monument is jouw monument’ komen er speciale rondleidingen met gebarentolken. Dit jaar zijn er dan ook rondleidingen met een tolk NGT, speciaal voor doven en slechthorenden. Bij twee monumenten zijn er op beide dagen speciale rondleidingen: Huis van Meerten en Royal Delft. Op zaterdag zal er in de Nieuw Kerk ook een speciale rondleiding plaatsvinden. Er zal een wandeling zijn waarin je de voetsporen van Hugo de Groot volgt door de binnenstad van Delft. Hier zal ook een gebarentolk mee wandelen. Alle rondleidingen zijn gratis. Kijk voor meer informatie opwww.openmonumentendagdelft.nl/activiteiten.

Nieuwe deelnemers
De nieuwe deelnemers van dit jaar zijn: Het Vakwerkhuis - het voormalige Ketelhuis  is gerestaureerd en getransformeerd tot een moderne werk- en ontmoetingsplek, de Watertoren - deze was jaren gesloten en wordt nu verbouwd, de TU Aula met zijn brutalistische architectuur van beton en de Genestetkerk - deze voormalige Remonstrantse Schuilkerk ligt verborgen achter een grote deur aan de Oude Delft.

Activiteiten
De tuin van het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112-116 fungeert als informatiepunt waar programmaboekjes opgehaald kunnen worden en rondleidingen zullen vertrekken. Opengestelde monumenten zijn tijdens het weekend herkenbaar aan een vlag/spandoek met daarop het logo van Open Monumentendag.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1