Foto: Fred Nijs
Foto: Fred Nijs

Eerbetoon aan Martin Stoelinga

Algemeen

DELFT - Op zondag 12 september wordt een eerbetoon gegeven aan Martin Stoelinga bij de club waar hij zo veel voor betekend heeft: voetbalvereniging SV Wippolder.

Al jarenlang is Koos van der Burg enthousiast animator om met de fiets geld op te halen voor goede doelen. Hij zamelde met zijn toertochten en spinninglessen geld in voor onder meer KIKA, Inloophuis Debora en het Sophia Kinderziekenhuis. Zijn volgende actie heeft door het overlijden van Martin Stoelinga een persoonlijke insteek. “Jarenlang hebben Martin en ik met elkaar te maken gehad op het voetbalveld”, vertelt Van der Burg. “Hij als trainer, ik als voetballer en later als assistent-trainer. Martin heeft onwijs veel betekend voor de club Wippolder. Dat bracht mij op het idee om de toertocht voor het goede doel dit jaar in te richten als eerbetoon aan Martin. Met de tocht halen we geld op voor onderzoek naar prostaatkanker, de ziekte waar Martin aan leed.”

Toertocht
Een eerbetoon aan Martin Stoelinga wordt georganiseerd met onder meer een toertocht - zoals we die van Koos van der Burg kennen - door het Groene Hart met een afstand van om en nabij 100 kilometer. De start is om 9.00 uur en de snelheid die wordt aangehouden zal liggen rond de 21 kilometer per uur. Er wordt gefietst via Rottemeren en Vlist om vervolgens weer in Delft terug te keren.

E-biketocht
“Veel mensen hebben al aangegeven mee te willen doen aan het eerbetoon, maar niet iedereen kan zomaar een toertocht van 100 kilometer aan”, vertelt Van der Burg. “Daarom wordt dit jaar een tweede activiteit georganiseerd: een e-biketocht van 30 kilometer.” De start is om 12.00 uur. Halverwege de tocht wordt een koffiepauze ingelast. De route die wordt gevolgd is de poldertocht rond Delft.

Wandeltocht
Een derde activiteit is toegevoegd voor personen die niet op de fiets willen/kunnen stappen. Voor hen is er de mogelijkheid om mee te doen aan de wandeltocht van 15 kilometer over de groene paden rondom Delft. De start van deze tocht is om 11.00 uur.

Doe mee
Je kunt je opgeven voor één van de tochten, maar vol is vol. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Koos van der Burg: 06-41268310. Aanmelden is ook mogelijk door je in te schrijven op de lijsten bij SV Wippolder. Een donatie voor onderzoek naar prostaatkanker is vrijblijvend, maar wordt zeer gewaardeerd. “Een ieder kan geven wat hij of zij zelf wil.”