<p>Voor elke vloer- en raambekleding kunt u terecht bij Fons van der Stap van Zomerschoe project- en woninginrichting in Delfgauw&nbsp;</p>

Voor elke vloer- en raambekleding kunt u terecht bij Fons van der Stap van Zomerschoe project- en woninginrichting in Delfgauw 

(Foto: )

Zomerschoe project- en woninginrichting gaat voor pvc

DELFGAUW- In de projectwereld is Zomerschoe project- en woninginrichting een gevestigde naam. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij het vierkoppige team, dat zowel particulieren als bedrijven door het hele land voorziet van een mooie pvc-vloer of luxaflex.

Eigenaar Fons van der Stap nam tien jaar geleden het bedrijf met de niet-alledaagse naam over. “Mijn schoonvader overleed toen. Ik werkte al voor hem en heb de zaak zo overgenomen. Ik ben verder gegaan onder de naam Zomerschoe, want die was al bekend in het wereldje. Maar op de voetbal, waar ik ook sponsor ben, kennen ze me ook wel weer onder m’n eigen naam”.  

Op zaterdag of op afspraak kun je de showroom aan de Verlengde Spiegelmakerstraat 5 binnenlopen om je te laten voorlichten over een nieuwe vloer of raambekleding. Volgens Fons is de pvc-vloer dé trend. “Als men op tv ergens een mooie rechte of met visgraat heeft gezien, staat de telefoon roodgloeiend”, zo zegt hij. “Pvc heeft een hoop voordelen. Er zit een garantie op van twintig jaar. Het is supersterk, krasbestendig, en makkelijk in het onderhoud. Vanwege zijn warmte doorlatendheid is pvc uitermate geschikt voor op een vloer met vloerverwarming, die tegenwoordig in veel huishoudens te vinden is. Als je de prijs van pvc vergelijkt met die van laminaat, ligt die wel zo’n twintig euro per vierkante meter hoger, maar dit is het wel waard”.   

Zomerschoe beveelt de pvc-vloer dus van harte aan bij haar clientèle. Bij vier verzorgingshuizen in De Haag bijvoorbeeld, worden standaard pvc-vloeren gelegd. “Als er een bewoner overlijdt, gaat er meteen een nieuwe vloer in die kamer. De oude ligt er dan meestal al zo’n twintig jaar in, en wordt dan vervangen door een pvc-vloer. Deze is voor het zorg personeel makkelijk in onderhoud. Als men belt, dient de vloer er snel in gelegd te worden met het oog op de verhuur aan de volgende bewoner. Dit is uiteraard geen probleem”. 

Ook voor werken in de vakantie draait Van der Stap zijn hand niet om. “Wij hebben ook scholen, zoals het Stanislascollege in Delft, in ons klantenbestand. Dan worden wij juist in de vakanties gevraagd om vloeren te leggen”. 

Normaal gesproken bestaan de werkzaamheden volgens Fons voor zeventig procent uit projectinrichting, en voor dertig uit particuliere. Tijdens de Corona-tijd lagen deze verhoudingen bij wijze van spreken net andersom. “Mensen gingen niet met vakantie, hielden geld over en gingen voor een nieuw vloertje of trapbekleding”.

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1