Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT- Deze sfeervolle 5-kamer eengezinswoning uit 1925 wordt sinds 2013 bewoond door de familie Neilson, bestaande uit Rosalie en echtgenoot, en hun kinderen van 7 en 4 jaar oud. De doorslaggevende reden voor de koop destijds was de authentieke staat waarin deze fraai gerenoveerde 20-er jaren woning verkeerde en nog steeds verkeert. “De details uit die tijd zijn nog volop aanwezig en dat is wat we wilden. Ook de ligging ten opzichte van centrum en groen sprak ons aan”.

Rosalie noemt het niet voor niets “een hartstikke mooi huis met een geschiedenis”. Hiermee zegt ze geen woord teveel als je kijkt naar de glas in lood ramen en de open haard in de woonkamer, de terrazzo/granito vloer in de hal en gang, de sierplafonds en de originele paneeldeuren. In de hele woning is de invloed van de zogenaamde “Amsterdamse school” terug te vinden. Gebruik van prachtige houtsoorten, zoals solide eiken, en kleurig glas in lood en kleine vakjes in de ruiten, zijn een paar kenmerken hiervan, die terugkomen in de woning. Op de eerste en tweede verdieping ligt een eiken vloer en op de begane grond een massieve kastanje houten. De ramen van de living zijn aan de voorkant voorzien van glas in lood en aan de achterkant zijn ze in de openslaande deuren naar de prachtige tuin verdeeld in kleine vakjes. De familie kan zelfs aan de nieuwe bewoners de originele akte uit 1925 overdragen, voorzien van authentieke handtekening (zie foto). 

Verdere pré’s
De Neilsons hebben niet stilgezeten na de koop van hun paleisje. De zolder, waar in eerste instantie drie kleine slaapkamers waren gevestigd, werd omgebouwd tot één grote slaapkamer. Dit werd ook meteen de “master bedroom”. Het dak werd geïsoleerd en er kwam een vlizotrap naar het luik van de vliering. Dit vergemakkelijkt de toegang naar deze ruimte, die goed gebruikt kan worden voor opslag.

Als verdere pluspunten noemt de vrouw des huizes het ligbad met whirlpool in de badkamer, en de tuin op het zuidwesten, voorzien van tuinhuis met zitje. Beneden is elektrische zonwering aanwezig, en handmatige op het balkon, dat over de volle breedte van de eerste verdieping loopt. Ook het vrije uitzicht aan de voorzijde van de woning stipt ze speciaal even aan. “We kijken op mooie treurwilgen, die met hun takken de sloot raken, waarin regelmatig bootjes voorbij komen. De Delftse Hout ligt aan de overkant, en het centrum is op loopafstand. We gaan het groene uitzicht wel missen”. 

Waarom weg
Dat brengt ons op de hamvraag waarom er bij zoveel tevredenheid toch verhuisd gaat worden en wel naar een nieuwbouw woning? Rosalie legt uit: “We hebben straks een kantoorruimte aan huis en willen wat meer leefomgeving voor de kinderen. Ook is de nieuwe woning dichter bij mijn werk en hebben we daar een eigen parkeerruimte”. Met het oog op dit laatste noemt ze nog wel het voordeel, dat het sinds dit jaar aan de Delfgauwseweg parkeren voor vergunninghouders is geworden.

Delfgauwseweg 269, Delft
Vraagprijs is 498.000 k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1