Gezamenlijk wordt gekeken welke dieren er in het water leven
Gezamenlijk wordt gekeken welke dieren er in het water leven

Drie gratis activiteiten van Natuurlijk Delfland

Algemeen

DELFT - De komende tijd organiseert Natuurlijk Delfland drie gratis activiteiten.

Zweefvliegen
Op 31 augustus vindt tussen 20.00 uur en 21.00 uur de zoomlezing Zweefvliegen plaats. Zweefvliegen zijn momenteel ‘Soort van het Seizoen’. Hoe herken je zweefvliegen? Hoe leven ze? Waar kan je ze vinden en hoe kan je ze bevorderen? Dit zijn een aantal vragen die beantwoord worden. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. Natuurlijk Delfland vraagt om deze insecten in eigen omgeving te ontdekken, te fotograferen en deze foto’s op te sturen. De lezing wordt door Anna Kreffer en Geert van Poelgeest gegeven. Vraag gratis een zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De Natuurrijke Tuin
Op 6 september kun je inschakelen bij de zoomlezing De Natuurrijke Tuin. De gevolgen van de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit maken duidelijk dat we ook in de tuin maatregelen moeten nemen. Een natuurrijke tuin is een tuin om alle seizoenen mee te beleven, voor jezelf, je buurt, voor vlinders, bijen, vogels, misschien zelfs een egel en vele andere dieren en diertjes. Hoe ziet zo’n tuin eruit en wat kun je zelf doen om zo’n tuin te maken? Ook deze lezing wordt door Anna Kreffer en Geert van Poelgeest gegeven; ook eigen ervaringen kunnen uitgewisseld worden. Vraag een zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Natuurcafé Waterdieren
Op 7 september kun je van 10.00 uur tot 11.30 uur meedoen aan het Natuurcafé met als thema waterdieren. Het verzamelen vindt plaats bij natuurhuis het Melarium, Melariumpad 11, te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Rond het Melarium zijn veel sloten en een vaart. Gezamenlijk wordt gekeken welke dieren er in het water leven. Een fascinerende wereld is dan te ontdekken.