Genieten in de natuur tijdens de Bieslanddagen
Genieten in de natuur tijdens de Bieslanddagen

Kleinschalig, maar groots: vernieuwde Bieslanddagen 2.0

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP - Was er net een nieuw initiatief gelanceerd voor de Bieslanddagen, mag het niet doorgaan vanwege Covid. Snel omschakelen dus voor Joke van de Kraan, Jan Duijndam en Rob Brandenburg, naar de kleinschalige Bieslanddagen 2.0.

Voor wie het niet weet, Buytenhout-West is een heel gevarieerd natuurgebied tussen Delft, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag. De Polder van Biesland is er een belangrijk onderdeel van. In september worden daar samen met alle betrokken organisaties verschillende kleinschalige activiteiten georganiseerd, waarbij je alsnog de polder in al zijn veelzijdigheid leert kennen.
Voor de kinderen is er op 4 september een gave polderdag, met een stormbaan, een speurtocht, een vogelwacht en gelegenheid om lekker te poeren in de slootjes. Wie cultureel is ingesteld, kan de hele maand meedoen aan de fotowedstrijd ‘Buytenhout in beeld’, of komt op 4 en 5 september naar het Amfitheater voor een natuurvoorstelling over contact maken.
Ben je meer van het eten? Kom op 4 september naar het oogstfeest bij stadstuinderij BuitenLeeft, waar je alles leert over biologisch verbouwd voedsel en lekkere streekproducten en waar je pizza mag maken in de buitenoven. Of ga lekker Polderhobbelen, met onder andere een wijnproeverij en een streekdiner.
Ook voor wie religie zoekt, is er iets bijzonders: op 5 september kun je op het mooie Stiltegoed naar een buitenkerkdienst, met dominee Robert Stigter van Kerk Delfgauw en muziek van de Delfg’houseband.
De meeste activiteiten zijn gratis, een enkele is bijna gratis. Aanmelden moet, vanwege de maatregelen tegen Corona (zie www.bieslanddagen.nl). Op de locaties is beperkt parkeergelegenheid, dus kom lekker op de fiets. Dat is nog gezond en milieubewust ook. Bieslanddagen 2.0, ze zullen dan kleinschaliger worden, ze zijn groots!