TOPdelft organiseert op 1 september de vierde ‘Together’ wijkwandeling
TOPdelft organiseert op 1 september de vierde ‘Together’ wijkwandeling

Wijkwandeling Voorhof

Algemeen

DELFT - Na de succesvolle wijkwandelingen in Hof van Delft, Tanthof en Buitenhof, organiseert TOPdelft op 1 september de vierde ‘Together’ wijkwandeling in Voorhof, met speciale aandacht voor de Poptahof. 

De Poptahof en de andere delen van de Voorhof verrezen in de zestiger jaren als eerste uitbreidingswijk van Delft. De wijk kenmerkt zich door veel hoogbouw en rechte verkeerswegen. Een omvangrijke renovatie begin deze eeuw, transformeerde een deel van de Poptahof tot een dynamisch gebied met een gemengde bevolkingssamenstelling. Publieke ruimtes, zoals het Poptapark, nodigen nu uit tot ontmoeting en activiteit,.

Inspirerende verhalen
Net als bij de vorige wijkwandelingen ontmoeten de deelnemers, wandelend in kleine groepjes, actieve bewoners die inspirerende verhalen vertellen over hun wijk. Zij zorgen op verschillende manieren voor ontmoeting, in het nieuwe buurthuis, in de groentetuin of in en om het park. Naast de initiatieven in de Poptahof maken de deelnemers kennis met bijzondere voorbeelden van gezamenlijkheid in andere delen van de Voorhof: woon- en leefgemeenschap Taste en Abtswoude Bloeit in voormalig verzorgingshuis Abtswoude. Deze activiteit valt onder het thema Wijken&Innovatie&Zorg. TOP biedt een discussieplatform voor innovatie van ondersteuning en zorgverlening in de Delftse wijken en buurten. Dat is de missie van het programma.

Verzamelen
Er wordt op woensdag 1 september vanaf 18.15 uur bij het nieuwe buurthuis, Poptahof Noord 1, verzameld. De wandeling start om 18.30 uur en eindigt rond 20.45 in het buurthuis. Deelname is gratis. Er zijn maximaal 35 kaartjes beschikbaar voor deze wandeling.

Voor meer informatie en bestellen van kaartjes: www.topdelftdesign.nl