Angelique, Mira, Willem en Teun. De initiatiefnemers van deze actie.
Angelique, Mira, Willem en Teun. De initiatiefnemers van deze actie.

Cleanup met 450 studenten in Delft

Algemeen

DELFT - Vrijdag 27 augustus organiseert CleanupAll met maar liefst 450 studenten van het Delftsche Studenten Corps een cleanup-actie verspreid over heel Delft.

Zeven wijken (m.u.v. de Voorhof, deze staat namelijk op zondag 29 augustus van 10.00 uur tot 12.00 uur op de agenda) en Delftse Hout worden weer onder handen genomen met het ruimen van zwerfafval. Maar liefst negen groepen van vijftig studenten helpen mee.
“De verwachting is dat meer dan 1000 kilo zwerfafval verzameld zal worden”, aldus Angelique en Mira, de oprichters van CleanupAll. “Wat een gaaf idee dachten we, toen we werden benaderd door de studentenvereniging om een cleanup met hen te organiseren. Studeren in Delft en terwijl je kennismaakt met de stad ook nog het zwerfafval opruimen. Gaaf toch. We gaan er een echt festijn van maken!” Vanaf verschillende opstappunten meehelpen, afval wegen en vooral een schone stad achterlaten. “We hebben nu weer iemand ingehuurd die alle activiteiten met een drone filmt en ter beschikking stelt. Zo komen we tot een mooi eindresultaat. Wat een mooi gebaar van het studentenkorps dat de studenten op deze wijze laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn en en daar dan ook weer een feestje van weten te maken.”