Afbeelding

Carolien Terlien fietst van Italië naar Nederland voor onderzoek naar kanker

Algemeen

DELFT - Carolien Terlien gaat vanaf zondag 29 augustus in acht dagen van Italië terug naar Nederland fietsen om zo geld op te halen voor het Daniel den Hoed Fonds. Een monstertocht van in totaal ruim 1.300 kilometers en 19.000 hoogtemeters.

Door Cheyenne Toetenel

Het wordt de tweede keer dat Carolien de Tour for Life gaat fietsen. Precies vijf jaar geleden reed zij hem al eens samen met vier andere vrouwen, als Team GOGO for Life. Deelnemers van Tour for Life zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. Nog steeds sterven ieder jaar ruim 45.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Deze keer gaat Carolien samen met haar fietsmaatje en goede vriendin Karin uit Baarn, die er in 2016 ook al bij was, fietsen voor dit goede doel. “Veel deelnemers aan Tour for Life zeggen na het uitrijden van deze monstertocht dat het een ‘once in a lifetime’-ervaring was. Dat is het zeker, in vele opzichten. Dus als iets je zoveel brengt, waarom zou je dat niet nog een keer doen?!” Gemiddeld zit Carolien nu vijf dagen per week op de racefiets om te trainen. “De eerste keer was het motto nog: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan!’, maar die tekst gaat niet meer op. We weten nu wat ons staat te wachten.”

Sponsorwerving
Inschrijven deden Carolien en Karin vorig jaar met de afspraak dat ze na de zomervakantie zouden beginnen met sponsorwerven. “Maar ja, hoe doe je dat midden in coronatijd waarin niets kan en mag?” Ideeën zoals een bingo voor de bewoners in het verzorgingshuis, een groot benefietfeest en een pastaparty voor de buurt hebben helaas geen doorgang kunnen vinden. Wel hebben de dames altijd gezegd dat alles wat ze zouden gaan organiseren, iets moest zijn waar ze zelf ook heel veel plezier aan zouden beleven. “En laten we eerlijk zijn, soms is dit mooie goede doel ook een fantastisch excuus om dingen te organiseren die je normaal niet zo snel zou doen of durven.” Wat de dames inmiddels wel hebben kunnen doen? “Naast het ‘stalken’ van familie, vrienden, buren en collega’s, heb ik bij het statiegeldflessenautomaat van de Jumbo en Plus mogen hangen. Dat heeft een mooie opbrengt opgeleverd. Daarnaast staat de rode hoed, een soort XXL-spaarpot, sinds een aantal weken bij mijn vaste kapper Knipsels aan de Tweemolentjeskade, waar klanten gul doneren. Ook heel speciaal, is dat mijn teamgenootje bij Ring Pass Delft, Gerben Hoogwerff-Kroon van Ask Roger, voor de tweede keer shirtsponsor is geworden van Karin en mij, en ook zijn broer enthousiast heeft gemaakt om ons te sponsoren. Ons fietspak arriveert volgende week en we zijn razend benieuwd hoe het is geworden.”

Fameuze pannenkoeken
Om geld in te zamelen hebben Karin en Carolien ook twee keer een geheel verzorgde fietstocht georganiseerd. In oktober de Baarnse Bike en Biertocht en in juni de Berg en Dalse Bike en Biertocht. “Met een door onszelf uitgestippelde route, een speciaalbiertje van een lokale brouwer en als afsluiter onze fameuze pannenkoeken. Hoewel we op deze dagen niet zelf konden meefietsen omdat we onze handen vol hadden aan het verzorgen van de catering, was het een feest om alle fietsers te spreken en een leuke dag te bezorgen.” Door het succes van de pannenkoeken besloten de twee de stoute schoenen aan te trekken en beiden de middelbare scholen van hun oudste dochters te benaderen of ze voor de leerlingen pannenkoeken mochten bakken. “Tot onze verbazing kregen we hiervoor beiden groen licht. En zo stond ik tijdens het Zomerfeest van de Waldorf-afdeling van het Grotius een enorme stapel pannenkoeken te bakken!” Bij elkaar opgeteld hebben de dames met al hun acties meer dan 600 pannenkoeken gebakken. “Gelukkig stonden we er niet alleen voor en hebben onze begeleiders en mannen ook hard geholpen met bakken en verkopen.”

Tussenstand
Het team is al sinds september vorig jaar druk bezig om voor het Daniel den Hoed Fonds sponsorgeld op te halen. “Samen hebben we tot nog toe 203 sponsoren binnen gehaald en een totaalbedrag van ons hele team, inclusief Karin en begeleiders, van ruim 10.300 euro.” Een flink bedrag is via Caroliens persoonlijke sponsorpagina binnengekomen. “Het benodigde startbedrag van 2.500 euro heb ik ruimschoots binnen. Maar juist omdat je dit niet iedere dag doet, wil ik het maximale proberen op te halen. De teller staat nu op 3.629,35 euro. Ik hoop hier nog 5.000 euro van te kunnen maken voordat we in Italië starten. Hoe gaaf zou dat zijn! Dat is nog een behoorlijk bedrag om op te halen in deze twee laatste weken. Daarvoor roep ik hulp van de lezers van Delft op Zondag in.”

Vindt u dit een goed initiatief en wilt u ook bijdragen aan een mooi bedrag voor het Daniel den Hoed Fonds? Doneren kan via www.tourforlife.nl/carolien-terlien-gogo-for-life-20

Afbeelding