Circus in de zorg
Circus in de zorg

Woensdag 18 augustus bezoekt een speciaal circus Delft

Algemeen

DELFT - De Delftse ouderenbonden samenwerkend in de SSBO organiseren na een onderbreking van een jaar weer een Zomerschool. Dat betekent drie weken vol activiteiten voor Delftse senioren. Hoogtepunten van de laatste week zijn een circusvoorstelling en een feestelijke barbecue, allebei aan de Kerkpolderweg in Delft Zuid.

Circus in de zorg, of ook wel genoemd Circus Alexander, is een bekend fenomeen in de wereld van de zorgen. Circus in de zorg gaat op 18 augustus drie voorstellingen verzorgen in een nostalgische circustent: om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Twee dagen van tevoren wordt de heuse circustent opgebouwd op het parkeerterrein van Partycentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg 8 in Delft Zuid waarin het hooggeëerd publiek kan worden verwelkomd. Het wordt een feestelijke en interactieve voorstelling met clowns en circusartiesten. Zij brengen een bijzondere mix van circusacts, theater en muziek. Het speciale circus dat zo aan vroeger doet denken, is door de SSBO naar Delft gehaald om allemaal weer eens de gezelligheid van vroeger te kunnen herbeleven. De tent is rolstoelvriendelijk gemaakt. Per voorstelling kunnen er in normale omstandigheden 170 gasten worden ontvangen. Er is namelijk ruimte voor 140 stoelplaatsen en 30 rolstoelplaatsen. Maar natuurlijk wordt er rekening gehouden met coronaveiligheidsregels. Daarom zijn er nu maar 80 plaatsen per voorstelling.

Steun
Een circus naar Delft halen is natuurlijk niet goedkoop. Maar gelukkig zijn er veel sponsoren die de lasten verlichten. Het Delftse Stalpaert van der Wielefonds, Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo, gemeente Delft, Diaconie van de Protestantse Gemeente Delft en last but not least het Ondernemersfonds Delft zijn mooi over de brug gekomen, zodat de entreekosten laaggehouden kunnen worden. Kaarten à 3 euro per stuk inclusief een consumptie, alleen telefonisch te bestellen: 06-14120346 op werkdagen tussen 17.00 uur en 18.00 uur.