Je kunt bij Jumbo deze zomer ook sparen voor barbecuespullen. (Foto: PR)
Je kunt bij Jumbo deze zomer ook sparen voor barbecuespullen. (Foto: PR)

Bij Jumbo Tanthof vind je alles voor een heerlijke barbecue

Algemeen

DELFT – Hoewel de zomer koeler is dan wellicht zou moeten, is het nog steeds prima weer om lekker de tuin in te gaan en de barbecue aan te steken!  

Barbecueën mag als de nationale zomerhobby gezien worden. Inmiddels zijn er boekwerken over geschreven en het aanbod gespecialiseerde producten stijgt. “Jumbo Tanthof heeft dit jaar weer een uitgebreid aanbod aan heerlijke barbecuegerechten”, vertelt supermarkteigenaar Hans van Leeuwen. En natuurlijk is ook vis heel geschikt om op de barbecue te leggen. Ook erg populair: roken op de barbecue. “We hebben daarvoor de juiste houtsnippers in huis.” En dat geldt ook voor de overige barbecuebenodigdheden. Jumbo Tanthof maakt het u graag gemakkelijk: “Met onze Kies & Mix barbecuepakketten is er echt voor elk wat wils”, aldus Hans. “In vier verschillende soorten: vlees, vis, vega en groenten, En ze zijn de hele zomer in de aanbieding: vier items voor maar tien euro.”

Vegetarisch barbecueën
Barbecueën is niet alleen voor vleesliefhebbers! Naast vlees kun je natuurlijk nog veel meer op de barbecue leggen. Groenten bijvoorbeeld, en dat is meer dan de bekende paprika of champignon. “Bijna alle groentes zijn wel geschikt, als je weet hoe je het moet doen”, weet Hans. “Met een speciale grillplaat of, gewoon traditioneel, als spiesjes.” En voor wie het lastig vind om nieuwe dingen uit te proberen: op de site www.jumbo.com/winkel/jumbo-delft-tanthof, vind je heerlijke recepten en goede tips. Zo maak je in een mum van tijd die verrukkelijke spiesjes of een smakelijk groentepakketje. Of wat dacht je van een knapperige quesedilla, gegrilde zoete aardappel of geroosterde courgette? Naast groenten kun je natuurlijk ook voor vegetarische gerechten kiezen. Het aanbod daarvan wordt ook steeds groter en diverser. “Daar is veel vraag naar.”
Wat is een barbecue zonder saus? Natuurlijk kun je ze kant en klaar kopen bij Jumbo, maar zelf maken is óók leuk en lekker. De populaire guacamole maak je in een handomdraai. Met yoghurt is veel te maken en zelfs mayonaise of barbecuesaus is prima zelf te maken. En heb je wel eens eigengemaakte satésaus geprobeerd? Ook de recepten hiervoor vind je op de site. Een barbecue maak je natuurlijk helemaal af met een heerlijke salade. Wat dacht je van watermeloen en gemarineerde feta? Of een lekkere pastasalade. Zo maak je je barbecue gevarieerd en lekker!

Jumbo Tanthof is van maandag t/m zaterdag open van 8.00 uur-20.00 uur. Dus ook als je nog iets vergeten bent kun je dat nog even komen halen. Op zondag is Jumbo Tanthof open van 10.00uur -18.00 uur.