L’ivresse d’une Approche (Foto: Patrick Lhommedieu)
L’ivresse d’une Approche (Foto: Patrick Lhommedieu)

Mooi Weer Spelen trakteert op ruwe internationale diamant

Algemeen

DELFT - Mooi Weer Spelen presenteert in samenwerking met Theater de Veste op 3 en 4 september een pracht van een locatievoorstelling uit Frankrijk. Delft heeft de Nederlandse première. Gratis live mee te maken in het Poptapark en eveneens via livestream te bewonderen.

De stad en Mooi Weer Spelen hebben een primeur in handen! Delft mag trots zijn dat voor de eerste keer de voorstelling ‘L’ivresse d’une Approche’ van het eigenzinnige Franse gezelschap Compagnie Au Delà Du Bleu in Nederland te zien is. De locatievoorstelling is een kunstzinnige, bedwelmende mix van dans-, beeld-, en geluidsmateriaal, vastgelegd in het decor van onherbergzame natuur en verlaten industrieel erfgoed. In de rauw-poëtische voorstelling mengen de dans, muziek en video zich naadloos. ‘L’ivresse d’une Approche’ is zowel fysiek als via een livestream gratis te beleven. Wil je de voorstelling live bezoeken, dan moet er van te voren worden gereserveerd. Om de voorstelling voor een groot publiek toegankelijk te houden, zorgt het streamteam van het Delftse Rietveld Theater voor de livestream. Via de websites van de Mooi Weer Spelen (www.mooiweerspelen.nl) en Theater de Veste (www.theaterdeveste.nl) is meer informatie te verkrijgen over het reserveren van tickets en de livestream. 

Coproductie
Mooi Weer Spelen en Theater de Veste halen de Franse voorstelling naar Delft omdat zowel het maakprocedé als het multidisciplinaire resultaat goed past in de programmering. De innovatieve wijze waarop het gezelschap in de voorstelling verslag doet van zijn fascinaties voor rauwe cultuur en natuur maakt het meer dan waard om de voorstelling naar Nederland te halen. Een week later is op zondagmiddag 12 september in het Poptapark het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen. Beide zijn mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Fonds 1818 en VSBfonds.