Foto:

Delvenaar in Beeld: Gerard Wiegman (81)

Wat doet u vandaag in De Hoven Passage?
“Ik zit op mijn vrouw te wachten, die ging even snel de supermarkt in. Ze had nog wat dingetjes nodig voor van het weekend.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Delft is een prachtige stad, ik ben er geboren en getogen. Ik ben geboren in het Westerkwartier en woon nu in de buurt van de Rotterdamseweg. Maar het mooiste plekje in Delft vind ik het Prinsenhof. Ik hoop dan ook dat ze er niet teveel aan gaan verbouwen, het is mooi zoals het is. Helaas kom ik er niet heel vaak meer, omdat ik niet zo mobiel meer ben als vroeger.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De Olympische Spelen volg ik graag en bij het zwemmen en roeien scoort Nederland goed, dus dat is vooral mijn nieuws van de afgelopen week.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
“Ik kan niet echt iemand bedenken die ik graag zou willen ontmoeten eigenlijk. Iedereen die ik wil zien die bel ik op.”

Wat zou u graag veranderen in/aan Delft?
“Minder brommers, wat maken die een herrie zeg. We wonen toevallig ook aan een fietspad en dan scheuren er geregeld van die brommers langs, daar zou ik wel wat aan willen veranderen.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Er staat niet veel op de planning dit weekend, we doen het rustig aan. Zondagmiddag hebben we de verjaardag van mijn broer, die wordt 79 jaar en voor de rest kijken we lekker naar de Olympische Spelen.”

Demi van der Weele
Meer berichten
 
CustomHtml_1