<p>Samen moza&iuml;eken aan de eerste Sprankelbank ter wereld</p>

Samen mozaïeken aan de eerste Sprankelbank ter wereld

(Foto: )

Mozaïeken aan eerste Sprankelbank ter wereld

DELFT - Vanaf 9 augustus begint Nan Deardorff-McClain met een mozaïekkunstinstallatie op de enorme betonnen bank op de speelplaats van de Titus Brandsmaschool aan de Van Rijslaan in Delft. Voor dit unieke project kan zij helpende handen goed gebruiken!

Na het grote succes van de Keramieken Kaart van Delft ontwikkelden mozaïekkunstenaar NanDeardorff McClain, keramist Colja de Roo, en kunstenaar/docent Francesca Vonck speciaal voor de Titus Brandsmaschool ‘De Sprankelbank’. Alle kinderen, van de kleuters tot en met groep acht, gingen de uitdaging aan. Hoe transformeer je samen een saaie betonnen bank tot een fantastisch kunstwerk?

Het project startte in maart op school met lessen in ontwerpen. Tijdens klei- en glazuurworkshops hebben de kinderen keramieken stukken gemaakt. Het centrale thema hierbij was het inzetten van ‘leer-powers’, verbeeld door dieren. Ook stempelden de kinderen prachtige, persoonlijke teksten over de uitdagingen van leren. Deze zullen, gebakken tot keramiek, in de bank te zien zijn.

Help jij mee met dit bijzondere, creatieve proces? Iedereen is welkom. Stuur een e-mail naar Nan en doe mee! smashingtilesmozaiek@gmail.com

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1