Rick, Sander en Erik
Rick, Sander en Erik Foto: KOOS BOMMELE

Computershop Delft: lokaal ankerpunt in vluchtige cyberworld

Algemeen

DELFT – Waarom je beter naar Computershop Delft kan gaan in plaats van je apparatuur kopen bij een Internetgrootbedrijf? Erik van Schelven heeft daar wel een antwoord op: “Bij ons krijg je er betere support en advies bij.” 

Computershop Delft is een echte computerspeciaalzaak en kan bogen op ruim dertig jaar ervaring. “Zolang zitten we al hier op de Binnenwatersloot”, aldus Erik. En dat is precies één van de pluspunten van het bedrijf: “U kunt hier gewoon binnenlopen met een vraag of een probleem. Als u op zoek bent naar een goede aankoop, kijken we elkaar hier eerst in de ogen. We luisteren naar uw wensen en zoeken daar de beste machine bij. ” En dat is best fijn, nu ICT steeds belangrijker, maar ook steeds complexer wordt. Er zijn inmiddels zoveel dingen waar je aan moet denken bij de aanschaf en het onderhoud van een computer, dat een beetje deskundig advies eerder noodzaak dan luxe is. “Veiligheid en privacy is bijvoorbeeld bij veel mensen nog steeds een ondergeschoven kindje, terwijl de internetcriminaliteit toeneemt”, verduidelijkt Erik. “Wij kunnen je uitgebreid adviseren over beveiliging. Dan gaat het niet alleen over internetdreigingen, maar ook fysieke bedreigingen. Zo weten we alles over encryptie, waardoor u kunt voorkomen dat uw data in verkeerde handen valt bij diefstal, en kunnen we u helpen bij een ander, vaak vergeten beveiliging: back-ups maken. En mocht u ondanks goede veiligheidsmaatregelen tòch bestanden kwijtraken, dan hebben wij software voor datarecovery in huis. Zelfs als de schijf fysiek is, kunnen we vaak in samenwerking met een specialist op dat gebied nog data veiligstellen.”

Technische dienst
Naast verkoop van Pc’s, laptops en allerhande toebehoren kunt u bij Computershop Delft dus ook terecht voor reparatie van uw apparatuur. “We hebben een eigen technische dienst.” Daarnaast beschikt Computershop Delft ook over een buitendienst die problemen aan huis kan verhelpen, variërend van het installeren van software tot een complete check-up van de wifi in uw huis. “We kunnen daar een scala aan oplossingen voor bieden, zoals een accesspoint installeren, wifi-extenders plaatsen of, ook een probaat middel; bekabeling aanleggen. Niet alles hoeft overigens aan huis te gebeuren. Vanuit de winkel kunnen de specialisten van Computershop Delft ook op afstand uw computer beheren en problemen oplossen.

MKB
Hoewel particulieren het merendeel vormt van het klantbestand van Computershop Delft, zijn ook bedrijven uit het MKB van harte welkom. “Veel ondernemers onderschatten het belang van goede beveiliging of kennen de regels van AVG compliance niet. Ook daar kunnen we iets in betekenen. Kortom: in de vluchtige cyberworld is er een vertrouwd, lokaal ankerpunt waar u terecht kunt: Computershop Delft!