<p>Sowie gaat toch het water in om geld op te halen voor ALS-onderzoek.&nbsp;</p>

Sowie gaat toch het water in om geld op te halen voor ALS-onderzoek. 

(Foto: )

Amsterdam City Swim komt gewoon naar Delft

DELFT - Een teleurstelling voor Sowie Verton. De Amsterdam City Swim gaat niet door vanwege de coronamaatregelen. Maar hij laat het er niet bij zitten. “We halen de swim gewoon naar Delft. Nou ja, soort van.”

Zoals u in de Delft op Zondag van 11 april heeft kunnen lezen was Sowie van plan mee te doen aan de Amsterdam City Swim, om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zijn vriendin Natascha kreeg zelf de diagnose, dus Sowie was tot op het bot gemotiveerd. Dat de swim nu niet door kan gaan vanwege corona treft hem diep, maar hij gaat niet bij de pakken neerzitten: “Op 29 augustus ga ik tòch het water in. Niet in Amsterdam, maar hier in zwembad Kerkpolder, dat twee banen voor Team Natascha heeft vrijgemaakt. 

Livestream
Team Natasha, dat is dus niet alleen Sowie zelf, maar ook zijn vrienden Remy, Jeroen, Robin en Nino. “Van 13.00 uur-15.00 uur zwemmen we dus toch onze twee kilometer om geld op te halen voor dit goede doel. Onze sponsoren en belangstellenden kunnen onze zwemtocht volgen via een livestream op Youtube. De specifieke informatie hiervoor laten we nog weten via de social media. Volg de hashtag #natpakvoorALS voor meer informatie.”

Duidelijk doel
“Er moet een medicijn en duidelijkheid over de oorzaken komen”, benadrukt Sowie. “Voor Natascha komt dat te laat, maar hopelijk kunnen we anderen wel helpen.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1