<p>De prachtige tuin van Museumuis van Meerten is het decor van een even prachtig concert&nbsp;</p>

De prachtige tuin van Museumuis van Meerten is het decor van een even prachtig concert 

(Foto: )

Muziek in Museumhuis Van Meerten

DELFT - Op vrijdag 30 juli musiceren zeven oud-conservatoriumstudenten, van onder andere het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op de veranda van Museumhuis Van Meerten in Delft.

In dit Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser stap je binnen in 1893 en ontdek je het bijzondere huis van de industrieel Lambert van Meerten. Achter de imponerende voorgevel ontvouwt zich een klassiek ‘Oudhollands’ interieur, mét hypermoderne voorzieningen. Van Meerten was verzamelaar van historische bouwfragmenten, aardewerk en meubilair. Zijn collectie kreeg zo’n omvang dat hij een huis liet bouwen voor zijn verzameling. Beleef hoe Van Meerten leefde tussen zijn geliefde museumstukken en luister tijdens je bezoek naar een verzameling muziekstukken in de tuin.

Het feestelijke tuinconcert vangt om 14.00 uur aan. Je kunt voorafgaand aan of na afloop van het concert het prachtige huis bezoeken. Boek je toegangsbewijs online op de tijdssloten tussen 13.00 en 14.30 uur en krijg toegang tot huis én concert.

Meer berichten
 
CustomHtml_1