Fling treedt op Op Hodenpijl.
Fling treedt op Op Hodenpijl. (Foto: )

Iers traditionele muziek in de kerk Op Hodenpijl

SCHIPLUIDEN - Op 14 augustus speelt Fling prachtige, intieme en meeslepende Iers traditionele muziek in de kerk van Op Hodenpijl.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak.
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument.

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Datum: zaterdag 14 augustus. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,- Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1