Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

DELFT- Bijna 33 jaar geleden verhuisde Aad Krijgsman (78) van een bovenwoning aan het Gashouderpad in het centrum naar deze in het groen gelegen hoek eengezinswoning in de gewilde wijk Tanthof. De natuurlijke ligging van de wijk was doorslaggevend. Aan de rand van recreatiegebied Midden Delfland met het Abtswoudse Park in de buurt, zouden Aad en zijn vrouw Ida vele jaren woonplezier beleven aan de Tibetstraat 34.  

Aad, die naar eigen zeggen van huis uit een benedenwoning met een tuin gewend was, had ook direct zijn hart verpand aan de tuin op het zuiden. “Je hebt de hele dag de zon”, aldus de bewoner, die daarom aan de zonkant wel rolluiken voor de ramen heeft laten aanbrengen. “Dit houdt echt een hoop warmte tegen”, zo zegt hij. De tuin is verder uitgerust met een berging en kan door een poortdeur betreden en verlaten worden. 

Gemak
Omdat hij veel van beesten hield en in de vogelsport zat, realiseerde Aad ook een mooie volière in de tuin. Deze doet inmiddels geen dienst meer. De zo felbegeerde tuin is nu juist één van de redenen dat het stel gaat verhuizen. “Ik ben nu 78 jaar en krijg moeite met het onderhouden van de grote tuin”, zo legt hij uit. “En mijn vrouw heeft moeite met traplopen, dus is het beter als we gelijkvloers gaan wonen. We trekken naar verwachting in oktober of november in een appartement in het oude pand van V&D, middenin de stad. Lekker gelijkvloers en met de winkels in de buurt. Beneden komt zelfs een AH.” Met dit gemak in het vooruitzicht, kan Aad zich ook makkelijk overgeven aan de op handen zijnde verhuizing. “Ik heb er vrede mee”, zo verklaart hij. Overigens is hij aan de Tibetstraat ook van alle gemakken voorzien qua ligging ten opzichte van faciliteiten. “De winkels in winkelcentrum Bikolaan zijn dichtbij, lijn 1 naar Scheveningen stopt haast voor de deur en ik zit zo op de grote weg.” De A4, A13 en A12 zorgen inderdaad voor een snelle ontsluiting. Ook een speelplaats, scholen en Buiten Schoolse Opvang zijn in de nabijheid.  

Onderhoud
Aan de buitenmuren van de in de wijk rustig gelegen woning heeft zeer recent nog groot onderhoud plaatsgevonden, dat pas drie weken geleden is voltooid. Er is nieuwe isolatie aangebracht en er is opnieuw gepleisterd/gestuct. Dit doet uiteraard iets met het energielabel. “De isolatiewaarde van de woning is nu 3,5 keer zoveel geworden”, aldus Aad. “Er zit een isolatielaag van 21 centimeter in. De stookkosten zullen hier aanzienlijk door verminderen.” Ook binnen zien de wanden er keurig onderhouden uit. Aad: “Er is twee jaar geleden nog nieuw behang op gegaan en met regelmaat is er geverfd en gesausd.”

De eiken keuken is nog puntje gaaf. “Er is nog geen stukje af”, geeft de bewoner aan. De benedenvloer bestaat uit parket. “Die kan dus ook geschuurd worden”, zo zegt hij. Boven, waar drie ruime slaapkamers te vinden zijn, ligt vloerbedekking en op de overloop nog een stukje laminaat. Met trots vermeldt Aad nog de Engelse gas open haard die het stel heeft laten inbouwen. “Die sloot destijds schitterend aan op onze voorkeur voor antiek.”

Goed geïsoleerde hoekwoning met zonnige tuin
Tibetstraat 34, Delft
Vraagprijs is 335.000 k.k.
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1