<p>Als je kind in het ziekenhuis ligt is niets vanzelfsprekend.</p>

Als je kind in het ziekenhuis ligt is niets vanzelfsprekend.

(Foto: )

Als je kind in het ziekenhuis ligt is niets vanzelfsprekend

Nog even samen de tafel van drie oefenen. Een spelletje spelen. Even knuffelen voor het slapengaan. Een nachtzoen. Het lijken vanzelfsprekende momenten vlak voor bedtijd.

Maar voor een kind dat wekenlang in een ziekenhuis ligt is dat niet van zelfsprekend. Zij willen maar één ding; Dat papa, mama, broertje of zusje in de buurt kunnen zijn. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam maakt deze momenten mogelijk voor een kind dat in het naastgelegen Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis verblijft. Zo kan een gezin dat verder weg woont, toch dicht bij elkaar blijven in een voor hen vaak moeilijke periode.

Het Huis heeft 34 gezellige gastenkamers, waar gezinnen van patiënten die in het Sophia liggen kunnen overnachten. Het Huis voorziet in de behoeften van de gasten met onder andere een prachtige, grote keuken, verschillende huiskamers en een wasserette. Door de ruime opzet van het Huis hebben de gasten veel privacy, maar kunnen ze ook gezelligheid en een huiselijke sfeer opzoeken als daar behoefte aan is.
Naast het Huis bevindt zich het Speeldek van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Op het Speeldek worden broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis zijn opgenomen, of die een afspraak bij de poli hebben, door onze vrijwilligers opgevangen. In totaal staan er ruim 180 vrijwilligers 7 dag in de week klaar om onze gasten te ‘ontzorgen’.

Om deze fantastische faciliteiten in stand te houden, zijn wij afhankelijk van giften en donaties. Scan de QR code en zie hoe u uw steentje bij kunt dragen. Wij kunnen uw steun goed gebruiken!

Meer berichten
 
CustomHtml_1