<p>Delvenaar Ed van Dijk </p>

Delvenaar Ed van Dijk

(Foto: )

Help Delvenaar Ed van Dijk

DELFT - Soms zijn er van die verhalen die je aangrijpen. Het verhaal van Delvenaar Ed van Dijk (47) is er zo een. Een paar weken terug deed Ed zijn verhaal voor ons YouTubekanaal, Delft op Zondag TV. 

In de video vertelde Ed over MS, een ziekte waar hij al jaren tegen vecht, voor zover je het vechten kan noemen. Want MS is een ziekte die niet te genezen valt. “MS is geen spierziekte, dat dacht ik zelf ook”, vertelde Ed in de video. “MS zijn beschadigingen in je hersenen en die worden steeds heftiger. Uiteindelijk eindig ik dus gewoon in een rolstoel.” Maar Ed wil door, hij wil leven en genieten met zijn vrienden, familie en liefde en heeft daarom een crowdfunding opgezet. Hij hoopt hier genoeg geld mee op te halen om een stamceltransplantatie te realiseren in Rusland.

Prijskaartje
Het prijskaartje dat hieraan hangt is hoog, maar Ed blijft positief. “Het heeft geen nut om bij de pakken neer te zitten”, vertelt Ed. Een van de dingen die Ed blijft herhalen is dat hij absoluut geen medelijden wil. “Natuurlijk, de pijn en vermoeidheid is er altijd, maar ik loop daar niet mee te koop.” Toch moest Ed zijn grenzen verleggen en zijn verhaal delen om zo geld op te halen. “Het is bizar hoeveel hulp ik krijg, uit verschillende hoeken. Het is mooi om te zien dat mensen zich voor mij willen inzetten en mij willen helpen het nodige bedrag bij elkaar te krijgen. De behandeling in Rusland kan mijn leven verlengen en dat is alles wat ik wil.” Helaas is Ed er nog lang niet, de teller staat nu op 5.022,24 euro en moet naar 75.000 euro.

Doneren
Wil jij Ed helpen? Doneren kan via: www.reded.nl Neem vooral een kijkje op de website, waar ook een prachtige video op staat en leer Ed een beetje kennen en vooral...red Ed.

Demi van der Weele,
Meer berichten
 
CustomHtml_1