<p>Alle ingredi&euml;nten voor goede kinderopvang op Hoeve Ackerdijk: toezicht, veiligheid en ruimte (Tekst: Rianne Dekker)</p>

Alle ingrediënten voor goede kinderopvang op Hoeve Ackerdijk: toezicht, veiligheid en ruimte (Tekst: Rianne Dekker)

Groene kinderopvang boert goed in Delftse polder

DELFT- “Op de boerderij groot groeien”. Deze pakkende zin staat op de flyer van Kinderdagverblijf Hoeve Ackerdijk, dat met zijn idyllische ligging in de polder net buiten Delft agrarische kinderopvang biedt. Oprichters Arie en Petra van den Berg hebben met de start vijf jaar geleden hun melkveehouderij een neven dimensie gegeven en daar tot op heden goed mee geboerd.  

Het was even op gang komen in de periode nadat Marja van Bijsterveldt de opening had verricht. “We hadden in eerste instantie maar drie kinderen en een leidster”, aldus Arie. “Maar de mond tot mond reclame kwam goed op gang. Inmiddels hebben we vijftien mensen in dienst, aangestuurd door een leidinggevende en allen pedagogisch medewerkster, en komen hier tachtig kinderen per week. We zijn nu met vier groepen aanbeland bij de omvang die we destijds voor ogen hadden. Op de woensdag en vrijdag is nog wat ruimte voor nieuwe kinderen.”

Ackerdijk is aangesloten bij de Vereniging Agrarische Kinderdagverblijven, die ondersteuning biedt bij het volgen van protocollen en cursussen. “De agrarische kinderdagverblijven in Nederland werken onder dezelfde formule van “groene pedagogiek”, maar wel zelfstandig”, aldus Arie.

De bevlogen agrariër noemt bewustwording als belangrijke drijfveer om deze onderneming te starten. “We wilden de onwetendheid bij kinderen waar voedsel vandaan komt wegnemen. Zodat ze weten dat een hamburger niet aan de boom groeit, maar van een dier afkomstig is.” 

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1