De Haagse beginnend makelaars Shannon en Fleur hebben hun draai in Delft gevonden
De Haagse beginnend makelaars Shannon en Fleur hebben hun draai in Delft gevonden

Beginnend makelaars duo heeft hart verpand aan Delft

Algemeen

DELFT- Ze zien de overspannen huizenmarkt als een grote uitdaging om in te starten als beginnend makelaar en zijn een beetje verliefd op Delft geworden. Bij hun nieuwe werkgever Björnd Makelaardij voelen Shannon Veenstra (29) en Fleur Miranda (23) zich als een vis in het water. Over twee Haagse meiden die in de Delftse makelaarswereld zijn beland.

Door Rianne Dekker

“Een gevoel van een klein, gezellig dorpje”, omschrijft Shannon de sfeer die de mooie stad Delft volgens haar en haar collega uitademt. Het is allemaal een stuk minder massaal dan in Den Haag, zo geeft ze aan. Qua bouw en verkoop aanpak ziet ze verder weinig verschil.

Shannon en Fleur vormen sinds een paar maanden het verkoopteam binnen- en buitendienst bij Björnd Makelaardij aan de oudste gracht van Delft. Voor die tijd hadden ze hun sporen in de makelaarswereld al verdiend. “Ik was werkzaam voor een makelaarskantoor in Den Haag, en Fleur voor een makelaar in Wassenaar”, aldus Shannon, die bij afwezigheid van haar collega tevens het woord doet voor haar. “Wij hebben beiden onze opleidingen gevolgd aan de Academie voor Vastgoed. Fleur heeft afgelopen jaar de opleiding kandidaat-makelaar afgerond en ik die van assistent-makelaar. In september ga ik ook weer een treetje hoger door te starten met kandidaat-makelaar.”

Toch had Shannon aanvankelijk een heel andere ambitie. “Ik wilde in eerste instantie werken met kinderen, en heb dat zo’n drie, vier jaar gedaan. Toen ben ik de makelaarswereld ingerold en dat beviel en bevalt me nog steeds heel goed. Bij Fleur was de interesse in de makelaardij al gewekt door haar oom, die makelaar is. Zo is zij in deze wereld verzeild geraakt.”

Goed team
Bij Björnd  Makelaardij krijgen de meiden veel vrijheid om hun interessante vak uit te oefenen. “Die zelfstandigheid spreekt ons erg aan. Wij vormen met zijn tweeën een nieuw team en het klikt ook heel goed tussen ons. We kunnen veel van elkaar en de andere collega’s bij Björnd leren.”

De huidige overspannen huizenmarkt met veel vraag naar en weinig aanbod aan woningen, vormt voor de startende makelaars een grote uitdaging. “Dit is een interessante tijd om in te starten”, zo zegt Shannon. “Aan bezichtigingen geen gebrek!”. Wat haar inhoudelijk zo aantrekt in het makelaarsvak, is de diversiteit en het omgaan met mensen. “Geen dag is hetzelfde. Je begeleidt mensen tijdens een heel belangrijk moment in hun leven, zowel bij de verkoop als bij de aankoop. Ik haal veel plezier uit het ondersteunen van de klanten hierin, en weet zeker dat ik dat in de toekomst ook zal blijven doen!”. 

Collega Fleur sluit zich helemaal aan bij deze motivatie. “Wat ik zo leuk vind aan het makelaars vak is het contact met- en het samenbrengen van mensen. Het ontzorgen van hen tijdens de spannende en belangrijke momenten van kopen en verkopen vind ik het allerleukst. Ik haal veel voldoening uit het samenbrengen van twee partijen en het ervoor zorgen dat iedereen met een fijn gevoel de zaak kan doen. Het is telkens weer een verrassing wat de dag gaat brengen. Iedere dag loopt anders dan gepland en dat spreekt me erg aan!”