Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- Sinds Mike en Julia Landzaat dit huis in 2013 kochten, is iedere centimeter erin naar eigen zeggen “twee keer aangeraakt en benut”. Deze volledig verbouwde woning heeft een strak, modern interieur met dito tuin, waar het voor een gezin goed toeven is. De gezellige straat met goed burencontact is hierbij de kers op de taart.

Elektricien Mike heeft twee rechterhanden en die laat hij graag hun werk doen. Ook Julia deinst niet terug voor een klus in huis. “Nadat we in mei 2013 het huis gekocht hebben, zijn we zo’n half jaar bezig geweest met verbouwen”, vertelt ze. “We hebben heel veel zelf gedaan en ik heb veel geleerd tijdens het klussen.” Het samenwerken verstevigde blijkbaar de toch al sterke band. Mike: “Toen alles klaar was heb ik Julia tijdens de housewarming ten huwelijk gevraagd!”

De buurt
Inmiddels hebben een zoon en een dochter van nu respectievelijk 6 en bijna 4 jaar oud het gezin versterkt. Dit vraagt natuurlijk om ruimte. Net als het feit, dat Mike twee jaar geleden voor zichzelf is begonnen. “Ik heb een kantoor nodig, en daardoor zijn we toe aan de volgende stap: groter wonen.” Het gezin verhuist daarom naar Delfgauw, waar hun zoon, en straks ook hun dochter, al op school zit. “Het is een goede school , en Delfgauw is niet al te ver weg”, aldus Mike, die met jeukende handen uitkijkt naar het volgende klushuis.

Hoewel het stel zin heeft in de nieuwe uitdaging, neemt het straks ook met pijn in het hart afscheid van hun buren in de straat, waar redelijk wat gezinnen wonen. “Het contact is zo leuk, dat gaan we zeker missen. Het is fijn om goede buren te hebben. We maakten regelmatig een praatje en wisselden sleutels uit en namen elkaars pakketjes aan.” De ligging niet ver van het centrum en met snelle ontsluiting door de A13 in de buurt maken alles extra aantrekkelijk. 

De extra’s
Maar ook het huis, waar ze met hart en ziel aan hebben gewerkt, zal gemist worden. Het is voorzien van extra snufjes als door Mike zelf aangelegde trapverlichting en een Domotica-systeem. “Hierbij wordt elke schakelaar losgekoppeld van een lamp en kun je met één schakelaar alles bedienen. Het is ook op afstand te bedienen via de telefoon”, aldus de maker met gepaste trots. “Als je bij het weggaan per ongeluk het licht hebt laten branden, kun je het met één knop en op afstand uitdoen. Het is echt voor het gemak”, vult Julia aan.

Naast handig is het stel ook energie bewust. Op her dak liggen tien zonnepanelen en het hele huis is voorzien van dubbel glas. Zowel binnen als buiten zit de woning ook strak in de lak. De buitenboel is zelfs onlangs nog geverfd. Buiten kan tevens de hele dag genoten worden van de zon in de tuin op het zuidwesten. Door het hele huis ligt een laminaatvloer, ook op zolder. In de hal prijkt het bewijs, dat iedere centimeter ruimte is benut in het strakke interieur “zonder tierelantijnen”. Een -uiteraard- zelfgemaakt houten schoenenkastje is zodanig aangebracht, dat de loze ruimte achter de toiletdeur goed is opgevuld.

Professor Henketstraat 39, Delft
Vraagprijs is 359.000 k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding