<p>Leo Quack gaat zich komend jaar weer sterk maken voor een prachtige Delftse inzending bij het Varend Corso. Misschien kan Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing hem hierbij helpen. (foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Leo Quack gaat zich komend jaar weer sterk maken voor een prachtige Delftse inzending bij het Varend Corso. Misschien kan Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing hem hierbij helpen. (foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

De zon gaat weer steeds meer schijnen. Beetje bij beetje mogen we meer en dat stemt ons vrolijk.

We moeten wel waakzaam blijven, want in Enschede en Groningen is wel gebleken waar uitspattingen toe kunnen leiden. Blijkbaar zijn daar mensen op dubieuze wijze binnengekomen en je ziet waartoe dat kan leiden: een tsunami aan besmettingen en nu moet de horecaondernemer, die eindelijk weer eens wat kon verdienen, zijn tent voor drie weken sluiten. Daarom wil ik ook oproepen tot begrip voor het horecapersoneel: natuurlijk willen zij de terrassen ook het liefst zo vol mogelijk, maar soms moeten ze, voor hun eigen veiligheid en die van hun gasten weleens ‘nee’ verkopen. Het is vervelend om te zien dat dit nogal eens geïrriteerde reacties tot gevolg heeft.

Oranjekoorts
Wat ook niet leuk was en tot irritaties leidden, zijn de prestaties van ‘onze jongens’. Ik heb vijf dagen werk gehad aan die Oranjekoorts: drie dagen tv’s ophangen en klaarzetten in de Sjees en direct erna twee dagen de boel afbreken. Het was een slap zootje tegen de Tsjechen; het lijkt wel of het publiek meer wilde dan die spelers. Dat moet toch niet kunnen.
Verder gebeuren er ook steeds meer mooie dingen: zo zijn we met een groep mensen in het Westcord Hotel samengekomen om te bekijken op welke manier we geld kunnen inzamelen voor stichting Support Casper. Daarnaast was er woensdag een conferentie in Lijm & Cultuur over hoe te investeren in duurzame innovaties in Delft en ook zijn we met de organisatie van het Bluesfestival samengekomen. De vraag is of en zo ja hoe het festival plaats kan vinden. In februari moet het festival in de horeca plaatsvinden en hopelijk gedragen we ons de komende tijd zo verstandig dat we tegen die tijd ook echt weer naar het café kunnen. Knapsack heeft dit weekend een mooi alternatief door hun festival op boten door het water te laten gaan: het lijkt me zeker de moeite waard. Het Jazzfestival heeft besloten om het festival in het laatste weekend van augustus op een mobiel podium te organiseren dat langs de grote pleinen in Delft gaat. Ook zijn we weer eens ouderwets gezellig met de oude horeca-iconen op pad geweest en kunnen we waarschijnlijk binnenkort de vijfentachtigste verjaardag van Dirk van Leeuwen samen vieren.

Verbazing
Verder verbaas ik me nogal eens over de fouten die er bij het vaccineren worden gemaakt. Ik zou kiezen voor één iemand die de beslissingen neemt en niet iedereen mee laten praten. Gelukkig is het met de priklocaties in onze regio puik geregeld. Dat is ontzettend knap.
Verder denk ik dat we bewust met het milieu om moeten gaan, maar niet moeten overdrijven. Je moet alles stapsgewijs doen. Biologisch vlees is natuurlijk fantastisch, maar het ligt niet binnen het financiële bereik van velen. Daarbij worden boeren uitgeknepen door de grootgrutters. Daarbij heeft het weinig zin om hier twee zuinige kerncentrales te sluiten, terwijl er een paar duizend kilometer verderop duizenden worden bijgebouwd. Ten slotte kijk ik uit naar het Varend Corso van 2022. Ik heb afgelopen week een presentatie met alle burgemeesters mogen meemaken en het belooft weer een spektakel te worden.

Meer berichten
 
CustomHtml_1