Oude Delft Makelaardij voelt de Delftse sfeer goed aan
Oude Delft Makelaardij voelt de Delftse sfeer goed aan

Oude Delft Makelaardij over hoogseizoen op de huizenmarkt

Algemeen

DELFT- Het voorjaar en de zomermaanden zijn altijd al geliefd om te bewegen op de huizenmarkt. De wisseling van (internationale) studenten, de carrousel van expats en de gebruikelijke woningzoekenden, die na de koudere winterperiode weer op zoek gaan. Zij bewegen, zoeken en vragen tegelijk op de toch al relatief krappe huizemarkt.  

De mooie stad Delft, met haar universiteit, toeristische centrum, laagbouw, historische kern, culturele bezienswaardigheden en groene buitengebieden, is dan uiteraard een grote trekpleister. Oude Delft Makelaardij is een expat makelaardij, met de focus op de verhuur en verkoop van huizen in en rondom Delft. Deze focus draagt bij aan onze kennis over Delft zelf en haar unieke factoren. Gevestigd in het centrum van Delft, brengt Oude Delft Makelaardij de sfeer van de stad over op de expats en geeft hen een warm gevoel van ergens opnieuw thuiskomen. Met een stadse uitstraling, maar toch ook een dorps welkom voor iedereen.

Meer kamers
 Een opvallende ontwikkeling van de laatste tijd is, dat de vraag naar meer (slaap)kamers per huis groeit. Men heeft graag een extra kamer om te gebruiken als werkkamer, wat uiteraard ook een gevolg is van de Corona maatregelen. Maar ook een buitenruimte bij of in de buurt van het huis, zoals tuin, terras, parkje of recreatief plein, is zeer gewenst. Daarnaast is het voor expats weer mogelijk om met het gezin naar Nederland te komen, waardoor de vraag naar grotere gezinswoningen blijft groeien. 

Deze ontwikkelingen brengen een uitdaging, want Delft met weinig hoogbouw en unieke historische huizen, biedt niet altijd eenvoudig die ruimte. Toch kunnen we constateren dat Oude Delft Makelaardij binnen een redelijke termijn een woonruimte vindt, waarin men zich thuis kan gaan voelen. Bovendien bieden Delft en omgeving een grote diversiteit aan woningen, met daarbij vaak ook die specifiek gewenste sfeer. Historisch, modern, luxe of eenvoudig: Delft is van alle markten thuis op de huizenmarkt!

Over Oude Delft Makelaardij
 Ons kantoor is de tussenliggende schakel voor huiseigenaren en zoekende huurders/kopers. Met de kennis van onroerend goed, de regio, de huizenmarkt én de doelgroepen, wordt er altijd een zo goed mogelijke match tussen deze partijen nagestreefd. Met als resultaat enerzijds woongenot en anderzijds een stabiele verhuur of verkoop naar tevredenheid. En met de persoonlijke benadering en openheid wordt de stressvolle tijd van het zoeken naar woonruimte of juist het vinden van een huurder/koper, teruggebracht naar een periode van prettige samenwerking. Leegstand wordt zoveel als maar mogelijk is voorkomen, met als intentie tevreden kopers, verhuurders en huurders.  

Bij interesse en voor vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bij ons terecht:

Oude Delft 
Makelaardij
Oude Delft 219
2611 HD Delft
tel.: 015-2131110
e mail: info@oudedelft.com
www.oudedelft.com