Burgemeesters, organisatoren en andere betrokkenen tekenden de intentieverklaring: volgend jaar is het showtime! (Foto: Koos Bommele)
Burgemeesters, organisatoren en andere betrokkenen tekenden de intentieverklaring: volgend jaar is het showtime! (Foto: Koos Bommele) Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos

Algemeen

DELFT - Toch een héél klein Varend corso in Delft, afgelopen zaterdag. Fotograaf Koos Bommelé was erbij.

 Met een comfortabele temperatuur op de thermometer en een voorzichtig zonnetje dat  de dag extra cachet gaf, trok zaterdag toch een kleine afvaardiging van het Varend Corso Westland door de regio. Een teaser. Want hoewel het zomerse spektakel dit jaar helaas opnieuw geen doorgang kon vinden in verband met de coronabeperkingen, wilde de organisatie het corsoweekeinde niet geruisloos voorbij laten gaan. 

Handtekeningen
Zonder grootse aankondiging om te voorkomen dat zich grote groepen toeschouwers langs de waterkant zouden verzamelen, maar met evenveel enthousiasme als tijdens de normale corso’s, werd op deze manier aangekondigd dat volgend jaar de trossen echt weer worden losgegooid; met als thema: Finally, Showtime! De burgemeesters die het corso elk jaar in hun gemeente mogen verwelkomen, waren voor de gelegenheid wel uitgenodigd. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen. Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Corsogevoel
Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg. Vanuit Westland gekomen, via Delft dus en vervolgens naar Den Haag en weer terug naar Westland. Een lange route voor de schippers. Die hadden dat er graag voor over, om het zomerse corsogevoel toch weer een beetje te kunnen beleven. In de zomer 2022 vaart het corso wél weer gewoon uit. Dan is het: Finally Showtime!