Bacinol Experience  is op 18 juli
Bacinol Experience is op 18 juli

18 juli: kunst huren in Bacinol

Algemeen

DELFT - Kunst huren in Delft? Het kan weer. Op zondagmiddag 18 juli zet Bacinol de deur open. Die middag kunnen mensen van 14.00 uur tot 17.00 uur komen rondneuzen in de ateliers aan de Hooikade 13.

Bacinol Experience heet het evenement. En dat is meer dan kunst huren alleen. Bezoekers kunnen de kunstenaars op de vingers kijken. Er zijn lekkere hapjes en drankjes. In verschillende ateliers kunnen bezoekers ook zelf iets doen. Mensen kunnen 18 juli tegen een bescheiden bedrag een kunstwerk lenen. Jaren geleden had de bibliotheek een kunstuitleen. Bacinol zet deze verdwenen traditie voort.

Kunstenaars Joost Konings. Ellen Rijsdorp, Wim van Egmond en Rob van Es hebben een mooie selectie uit te lenen werken klaarstaan. Van hen en van andere kunstenaars kan trouwens ook werk worden gekocht.

Het coronavirus is nog niet weg. De kunstenaars zijn voorzichtig en letten er op dat er niet teveel mensen binnenkomen. Het kan dus zijn dat mensen even moeten wachten. Maar met die mooie terrasboot van Huszár voor de deur is wachten geen straf.