<p>Reuzenberenklauwen uitsteken in het Abtswoudse Bos</p>

Reuzenberenklauwen uitsteken in het Abtswoudse Bos

(Foto: )

Help de reuzenberenklauwen uitsteken

DELFT - Natuurlijk Delfland organiseert op maandag 12 juli van 19.30 uur tot 21.00 uur een avond om reuzenberenklauwen uit te steken in het Abtswoudse Bos West.

De aanleiding voor deze steekactie is dat veel reuzenberenklauwen in onze omgeving voorkomen; dit soort staat op een Europese lijst van planten die actief moeten worden bestreden. De reuzenberenklauw komt oorspronkelijk uit het westelijk deel van de Kaukasus. De reuzenberenklauw is zeer kiemkrachtig en neemt met zijn bladeren het licht voor andere planten weg. Doordat hij na de bloei zoveel zaadjes verspreidt, ontstaan er steeds grotere gebieden waar hij woekert. Natuurlijk Delfland organiseert op meerdere plekken het uitsteken van de reuzenberenklauw in Delft, Pijnacker en Rijswijk. Neem je eigen spa mee, eigen handschoenen, stevig schoeisel en dek je lichaam met stevige kleding af, want het sap van de reuzenberenklauw in combinatie met licht kan flinke blaren veroorzaken.

Het is ook een activiteit om het met elkaar voor elkaar te krijgen en daar is in deze coronatijd grote behoefte aan. Opgeven is verplicht en na aanmelden volgt nadere informatie over de aanmeldplek, methode, veiligheid en materialen. Vraag een aanmeldingsformulier aan via educatie@delfland.knnv.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1