<p>Brillen Trompper optiek Delft (Foto: Esther de Cuijper)</p>

Brillen Trompper optiek Delft (Foto: Esther de Cuijper)

(Foto: Esther de Cuijper)

Lekker!

DELFT - Het succes van het nagerecht bij je favoriete restaurant, dat heerlijke biertje op het terras van je stamkroeg, het eerste hapje van dat gebakje van je eigen favoriete banketbakker, die nieuwe outfit die je vond bij die leuke winkel, die mooie plant of dat prachtige boeket bij je favoriete kiosk, net dat slimme keukengerei vinden, dat speciale kaasje met die ene chutney, dat mooie sieraad, die nieuwe telefoon, survival-gear, die vloer, juist die goeie plaat, het stukje gemoedsrust óf nèt de vakman vinden die je bril recht zet: Een kleine opsomming van wat je allemaal tegenkomt op de Burgwal en de Brabantse Turfmarkt, al lopend en rondkijkend onder die prachtige bomen!

Wat daar nog bijkomt is het gevoel dat je voor diversiteit gewoon op je fiets kan stappen. ‘M óók nog dichtbij parkeren kan. En dat-ie, als we een beetje rekening houden met elkaar, daarna ongeschonden en rechtop nog in het blauwe vak staat. Klaar voor de weg terug naar thuiskomen!

En zeker met dat heerlijke weer van de afgelopen periode kunnen we wel stellen dat we in Delft eigenlijk tal van unieke plekken hebben. Je moet ze alleen wel weten te vinden!

Dus als je dan tóch dat rondje fietst, kijk dan eens op de leuke, onbekende plekjes van onze mooie stad die altijd nèt om de hoek of nèt dat straatje verderop zijn. Ineens zie je dat die strook in de steeg met goud is belegd, bijvoorbeeld. Dat de zon glinstert bij het inkijkje van dat leuke hofje. Het speeltuintje met die blinde muur die ineens een fleurige muurschildering heeft. Een vrolijk gekleurde fiets met een plantenbak op de bagagedrager tegen de brugleuning. Een unieke bank in Delftsblauw mozaïek. De bloembakken in de lantarenpalen en bij de kruispunten. Of dat je in een tussendoor-straatje loopt, zoals bij ons om de hoek, waar iedereen gezellig zelf de bloemetjes heeft buitengezet! Het maakt dat er een gemoedelijke sfeer hangt. Gewoon, omdat wij lekker in ons vel zitten. Dat zie je, dat merk je, en niet alleen aan de mensen in onze eigen omgeving, maar ook aan iedereen die onze mooie stad bezoekt!

Het zorgt er ook voor dat ‘we’ met z’n allen ons óók meer verbonden voelen met die plekken. Dat ‘we’ ook meer de verantwoordelijkheid nemen voor het mooi en schoonhouden van ‘onze’ omgeving. Het is een bijkomstigheid, maar toch.

En mocht je dat nu anders zien, niet scherp of gewoon minder ‘lekker’: Het team van Trompper Optiek staat voor je klaar. Je vindt ze op de Burgwal en ze houden net als jij van Delft!

Meer berichten
 
CustomHtml_1