Nadia Blaas mag zich nu ook assistent-makelaar noemen
Nadia Blaas mag zich nu ook assistent-makelaar noemen

Nadia werkt met veel plezier bij V&W Makelaars

Algemeen

DELFT- Nadia Blaas (28) loopt al zeven jaar mee in de makelaardij. De geboren en getogen Delftse werkt sinds drie maanden met veel plezier bij V&W Makelaars als ervaren binnendienst medewerkster. Nu Nadia sinds medio mei de trotse bezitter is van het diploma assistent-makelaar, mag zij ook officieel “naar buiten” voor bezichtigingen en andere afspraken.

Nadia ziet een “combi-functie” wel zitten. “Het is voor mij ideaal om mijn collega Astrid binnen te blijven ondersteunen en tegelijkertijd de makelaars buiten te kunnen assisteren bij diverse activiteiten.”

Met het oog op de overspannen woningmarkt kan men bij V&W Makelaars de inzet van Nadia goed gebruiken. “Het kan bijna niet gekker. Overbieden lijkt wel de standaard geworden”, aldus de jonge assistent-makelaar. “Er zijn delen van Delft waar mensen graag willen wonen, en als daar een huis te koop staat komt werkelijk iedereen daarop af. Daar komt bij dat de rente nog steeds laag is, wat gunstig is voor de hypotheeklasten.”

Nadia denkt dat die gekte, die al even bezig is, ook nog wel een tijdje aanhoudt. Er is immers een tekort aan woningen. “In deze tijd van overbieden moet je voldoende eigen geld hebben, want de vraagprijs van het huis en wat je er uiteindelijk voor gaat betalen liggen veelal uit elkaar. Het verschil moet je zelf kunnen bijleggen, want dat kun je niet mee financieren. Als je je huidige huis met veel overwaarde verkoopt, kun je deze overwaarde meenemen in het nieuwe huis. Stel dat je samen een huis wilt gaan kopen en allebei je eigen huis verkoopt, dan heb je nog meer ruimte om te overbieden. Wat je ook ziet gebeuren, is dat mensen op zoek gaan naar andere constructies. Bijvoorbeeld ouders die het huis kopen voor hun kinderen of helpen door middel van een familielening of schenking. Maar het komt erop neer dat eigen geld hard nodig is.”

De aankoopmakelaar, onmisbaar in deze markt
De rol van de aankoopmakelaar is heel belangrijk in het korte traject van bezichtigen, bieden en kopen. Ook V&W Makelaars wordt veelvuldig als aankoopmakelaar ingezet. Als NVM-makelaar maken wij gebruik van het NVM-uitwisselingssysteem, waardoor je als eerste op de hoogte wordt gebracht van het nieuwe woningaanbod. Nadia: “Een aankoopmakelaar is eigenlijk onmisbaar in deze markt. Als aankoopmakelaar regelen wij voor onze aankoopklant alles van A tot Z tegen een vaste prijs, ook al moeten we er tientallen panden voor bezichtigen samen.”

Nadia heeft al van jongs af aan interesse in huizen. “Ik vond het altijd al interessant hoe ze gebouwd waren, architectuur fascineerde mij en ook de interieur kant sprak mij aan. Als ik langs een rij huizen loop en de gordijnen zijn open, heb ik de neiging toch even naar binnen te kijken. Nu kan ik deze interesse meenemen in mijn dagelijkse praktijk, aangevuld met het werken met mensen. Ik hoop u dan ook binnenkort tegen te komen bij een bezichtiging!”