<p>De makers van STEP BY STEP</p>

De makers van STEP BY STEP

Audiotour over duurzaamheid in Delft

DELFT - Op Vaderdag, afgelopen zondagmiddag, werd bij I CHANGE feestelijk de nieuwe Delftse stadswandeling ‘STEP BY STEP towards a BETTER EARTH’ ten doop gehouden.

Tijdens de wandeling beluister je via je telefoon interviews over de zoektocht naar wat duurzaamheid is, en wat duurzaam gedrag stimuleert. Een routekaart, twee dansvideo’s en een spoken word clip completeren het digitale wandelpakket. De duurzaamheidswandeling start bij I CHANGE kan in ruim een half uur gelopen worden.

Invalshoeken
In vier interviews wordt duurzamer leven behandeld vanuit verschillende invalshoeken. Sophie van Mourik (masterstudent Aardwetenschappen) benadrukt dat duurzaamheid niet alleen over het klimaat gaat en onderstreept het belang van biodiversiteit, Remy den Hartog (klimaatactivist en zoon van een biologische boer) pleit ervoor dat de overheid de boeren niet alleen verlamt met regelgeving maar ook steunt in de transitie, Judith van de Wetering (psycholoog) bespreekt de valkuilen van goede voornemens en hoe je die valkuilen voor kunt zijn en Nick Waelbers (spoken word artiest) biedt hoop op een betere wereld.

Motivaties en valkuilen
Millie van Baren, Myrthe Janssen en Raoul Alblas, studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), onderzochten voor het Delftse theatercollectief de intrinsieke motivatie van mensen om bewuster te leven. Geïnspireerd door Seaspiracy, Cowspiracy en andere documentaires, verzamelden zij beeldmateriaal en verhalen over klimaatverandering en duurzaamheid. De verhalen en beelden zijn omgezet in de audiowandeling STEP BY STEP. Raoul Alblas: ‘‘We verzamelden verhalen over het belang van biodiversiteit, duurzame gedragsverandering en hoe we samen kunnen werken aan een mooiere wereld. Veel mensen willen een betere aarde. Toch leven we niet allemaal even duurzaam, ook al zouden we dat soms wel willen. Vaak wordt duurzaam leven gezien als te duur of te ingewikkeld. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat duurzaam leven niet meer gezien wordt als een verlies van dingen die we niet meer kunnen doen? Hoe kunnen we mensen tot actie aanzetten?” De audiowandeling STEP BY STEP is het resultaat van de zoektocht van de studenten.
Het drietal hoopt de wandelaars te inspireren manieren te vinden om duurzamer te leven.

De wandeling vertrekt bij I CHANGE (Westlandseweg 1 Delft) en is in ieder geval nog tot 20 juli mee te maken. Voor meer informatie, de routekaart en de audio- en videobestanden zie betterearth.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1